Lederrokader: Ny leder klar til Østre Skole og ny leder søges til Hyldgårdsskolen

Ikast Østre Skole har netop ansat ny skoleleder, mens Hyldgårdsskolen søger ny leder, da den nuværende går på pension

Udgivet:06. februar 2020, 17.11

Læsetid:1 minut

Hyldgårdsskolen skal have ny skoleleder. Foto: Thomas Vang Nielsen

3 år siden

IKAST Fra 1. marts får Ikast Østre Skole ny leder. Det bliver Hanne Høj, som i de seneste seks år har været viceskoleleder på Funder-Kragelund Skole ved Silkeborg.

Stort set samtidig med, at den ene skolelederkontrakt er skrevet under, har Ikast-Brande Kommune netop slået endnu en skolelederstilling op i Ikast. Efter 15 år på posten har Benny Nørgaard valgt at gå på pension.

- Vi havde et stærkt ansøgerfelt til Østre Skole, og har fundet den helt rette til posten. Det samme forventer vi på Hyldgårdsskolen, siger skolechef i Ikast-Brande Kommune Thomas Garsdal.

Sjælden opslået stilling

Han peger på, at den nyopslåede skolelederstilling på Hyldgård hører til sjældenhederne.

- Der har kun været tre skoleledere i Hyldgårdsskolens historie, så det er en sjælden opslået stilling. Det er med til at gøre stillingen attraktiv, siger Thomas Garsdal.

Hyldgårdsskolens første leder var Hartvig Kristensen, som blev efterfulgt af Henning Busk, inden Benny Nørgaard overtog posten.

Thomas Garsdal forventer, at en nye skoleleder på Hyldgårdsskolen er klar til at overtage posten den 1. maj. Benny Nørgaard går på pension med udgangen af denne måned, og i perioden frem til maj vil viceskoleleder Britta Aagaard Knudsen blive konstitueret som leder af skolen.

Hyldgårdsskolen har 617 elever og 75 medarbejdere. Den er opdelt i tre afdelinger og har et velfungerende fritidstilbud fordelt på to afdelinger. Skolen rummer desuden kommunens modtageklasse for 10-14-årige.