Ineos: Bernal har det fint efter styrt og forskrækkelse

Egan Bernal styrtede på 4. etape af Danmark Rundt, men han har det godt ifølge sportsdirektør.

Udgivet:19. august 2022, 18.57

Læsetid:2 minutter

Egan Bernal bruger hver dag lang tid på at skrive autografer og tage billeder med cykelfans i de danske start- og målbyer. Billedet her er fra 1. etape i Allerød.

/ Ritzau /

SKIVE Egan Bernal havde ét mål for PostNord Danmark Rundt, da han overraskende stillede til start tidligere på ugen: Han ville undgå uheld og gennemføre løbet.

Fredag skete så det, der ikke måtte ske. Tidligt på etapen røg colombianeren i asfalten og sad længe på vejen, før han rejste sig, fik en ny cykel og kørte videre.

Efter omstændighederne har han det dog godt, understreger Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch.

- Det var et venstresving med lidt sten og grus. Han gled og rullede lidt. Han var uheldig, siger han.

- Han slog sig lidt på skulderen, hånden og knæet. Men det ser egentlig fint ud.

- Vi har altid lægen i første bil bagved, så lægen tjekkede, om Egan havde slået hovedet. Bortset fra lidt skrammer er det fint, forklarer nordmanden.

25-årige Bernal havde ikke deltaget i et cykelløb i næsten et år, før han tirsdag trillede afsted fra Allerød.

Den tidligere vinder af Tour de France og Giro d'Italia skulle ind i en løbsrytme og prøve at sidde i et felt igen, lød det fra ham og holdet.

Bernal har været ude af stand til at køre om kap, efter at han i januar styrtede voldsomt under en træningstur i hjemlandet og brækkede adskillige knogler.

Det krævede flere operationer, og Ineos har oplyst, at Bernal også efter sæsonen skal under kniven igen for at få taget skruer ud af kroppen.

Det første styrt efter comebacket gav da også hans cykelhold en forskrækkelse.

- Man bliver lidt skræmt, når Egan vælter nu. Han har fortsat nogle skruer og jern i kroppen. Så det er lidt skræmmende, siger Gabriel Rasch.

Egan Bernal kom ikke i mål med første gruppe på fredagens etape, men trillede kort efter over stregen.

Efterfølgende blev han undersøgt af lægen i bussen, men tidligt fredag aften var der ingen indikationer på, at han ikke stiller til start på sidste etape.

/ritzau/