Perfekt FCM-uge: Slutter med 2-1-sejr over FC København

En intens dyst mod FCK ender med en smal FCM-sejr. Kaba brændte straffespark i overtiden

Udgivet:18. september 2022, 22.03

Læsetid:2 minutter

FCM vinder 2-1 over FCK. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

8 måneder siden

FODBOLD Med en sejr på 2-1 over FC København i en intens duel på MCH Arena søndag aften overhaler midtjyderne de forsvarende danske mestre og går på 13 point. Det er ni færre end førerholdet Randers. FCK står med 12 efter 10 runder.

Første halvleg var ikke velspillet, men udviklede sig alligevel ganske dramatisk. Begge mandskaber havde svært ved at sætte flere afleveringer sammen.

Efter 18 minutter fik Ulvene tilkendt et straffespark, da Marko Stamenic havde hånd på bolden i feltet. Evander Ferreira sparkede som sædvanlig, og han var sikkerheden selv. Han sendte bolden ind i modsatte side af den, som målmand Mathew Ryan gik til.

Gæsterne svarede igen ikke længere efter. Mohammed Daramy løb sig fri af Paulinhos markering og headede et hjørnespark i mål til 1-1.

Midtjyderne tog dog føringen tilbage, da Anders Dreyer scorede på en perfekt stikning i dybden fra Sory Kaba. Enkelt og effektivt og stor jubel fra 10.911 tilskuere på MCH Arena.

Lige før pausen fik FCK muligheden for at udligne, da Evander Ferreira lidt klodset begik straffe på Davit Khocholova. Men svenske Viktor Claesson sparkede sit forsøg langt over mål.

I anden halvleg var der store muligheder i begge ender af banen. Eksempelvis til Sory Kaba, der i en situation burde have afsluttet selv i stedet for at forsøge en aflevering.

Anders Dreyer fik et forsøg klaret af Mathew Ryan, og Kabas opfølgning på returen gav et hjørnespark.

Khocholova var tæt på med et hovedstød, og i den anden ende ramte Kaba overliggeren.

Dybt inde i overtiden blev der begået et klodset straffespark på Sory Kaba, der selv fik lov at sparke. Han sparkede bolden i mål, men scoringen blev annulleret, da han åbenbart ramte bolden to gange, inden den gik i mål. Dermed "kun” 2-1, men stor fest blandt FCM’s fans.

Nu venter en længere landskampspause. Næste kamp for FCM er 2. oktober mod Viborg.

Genlæs rivalopgøret mellem Ulvene og FCK direkte her i Ritzaus liveblog.