Venstre genvælger spidskandidater

Venstres kommuneforening i Ikast-Brande vil fortsat have Carsten Kissmeyer i Folketinget og Ib Lauritsen i borgmesterstolen

27. august 2020, 04.00

Venstre holdt generalforsamling hos ABC Pavillioner i Engesvang. Foto: privat

VENSTRE Et halvt år forsinket lykkedes det for Venstre i Ikast-Brande at holde generalforsamling for 40 medlemmer, som havde sat kursen mod Engesvang for at besøge ABC Pavilloner.

Aftenens generalforsamling bød på valg af Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2021. Uden dramatik modtog borgmester Ib Lauritsen genvalg, hvorefter han takkede for tilliden og det flotte fremmøde.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg finder mig utrolig godt til rette i hvervet som borgmester. Det er heller ingen hemmelighed, at det er et stort ansvar og dermed tillid, som jeg er blevet givet, udtaler Ib Lauritsen og fortsætter:

- Jeg vil fortsat gøre mit til, at vi er en attraktiv kommune at bo og drive virksomhed i.

Derefter genvalgte forsamlingen Ikast-Brande kredsens folketingsmedlem og tidligere borgmester Carsten Kissmeyer. Smilet på læben og latteren i talen vakte ikke tvivl om, at der var en stor tilfredshed med genvalget.

- Det seneste år på Christiansborg har budt på mange ting. Alle husker vores dramatiske efterår med formandsvalg og forårets Corona-nedlukning. Vi i Venstre er lykkedes fint med at sætte et solidt aftryk på hjælpepakkerne, så virksomhederne har fået en håndsrækning, nævnte Carsten Kissmeyer i sin beretning.

- Personligt er jeg som energi- og forsyningsordfører meget optaget af klimadagsordenen, hvor jeg har et godt samarbejde med Tommy Ahlers omkring dette vigtige emne, som lige nu er yderst aktuel.

Kampvalg

Valget til bestyrelsen i Venstres kommuneforening skete ved et kampvalg, hvor kvinderne blev repræsenteret i bestyrelsen. Nyvalgt er Lone Hyldig Jaszczak fra Bording og genvalgt er Ida Lund fra Brande. Derudover består bestyrelsen af Thomas Kristensen, som ligeledes er genvalgt til formandsposten, Anne Marie Pedersen, Thomas Østergaard, Lars Ovesen, Bent Thomsen, Thyge Jensen, Bente Kjeldsen (LOF), Magnus Würtz Engedahl (VU), Tommy Sønderholm, Ib Lauritsen, Carsten Kissmeyer og Henrik Engedahl.

VU

Aftenen blev rundet af med den nyoprettet VU-afdeling, som fortalte om deres opstart, Næstformanden Emil Lynge opfordrede de ældre i forsamlingen til at gå hjem for at prikke de unge på skulderen, så afdelingen bliver bredt repræsenteret i hele kommunen. .

Borgmester- og bondemandsbesøg

Der blev ikke lagt skjul på over for medlemmerne, at det var svært at gennemføre de planlagte aktiviteter, nu hvor hele landet har været lukket ned af Covid-19 situationen.

Det er dog lykkedes at planlægge årets ’Kend din kommune’ til onsdag den 9. september 2020, hvor Venstre Ikast-Brande i år besøger borgmester og bondemand Ib Lauritsen.

To glade og nyvalgte spidskanditater til henholdsvis borgmesterstolen og Folketinget. Ib Lauritsen og Carsten Kissmeyer. Foto: Privat