Tilbud til de nyuddannede unge: Rejs ud i verden og få en oplevelse for livet

Kirke til Kirke-samarbejdet hjælper unge ud i verden, hvor de kan arbejde på udviklings-projekter blandt verdens fattigste. Bagefter tager de unge rundt og holder foredrag om deres oplevelser.

Udgivet:12. juli 2022, 09.50

Læsetid:2 minutter

Kirke til Kirke-samarbejdet har gennem 25 år sendt unge ud i verden til at arbejde på udviklingsprojekter blandt verdens fattigste. Efter opholdet tager de unge rundt og holder foredrag om deres oplevelser. Privatfoto

KIRKE_TIL_KIRKE

Når studenterhuen er lagt i skabet, tager en stor gruppe unge fat på et nyt kapitel i livet. For nogle af dem indebærer det et ønske om at komme ud og se verden på en ny måde, og her er det lokale Kirke til Kirke-projekt klar med et forslag: Rejs ud i verden og gør en forskel i dit eget og fattige menneskers liv. Kom hjem bagefter og bliv en dygtig formidler ved at holde foredrag om dine oplevelser.

Kirke til Kirke-projektet er forankret i kirkerne i Ikast- og Herningprovstierne, og det sender gennem samarbejde med en række missionsselskaber unge ud til missions- og udviklingsprojekter blandt verdens fattigste. Efter tre måneder som volontør i udlandet bruger man tre måneder på at rejse rundt i Midt- og Vestjylland og holde foredrag om arbejdet. Som Kirke til Kirke-volontør er man ansat fra september og frem til 31. marts. Man skal selv betale selve rejsen, men får et rejselegat og kost, logi og fri transport i de tre måneder, man holder foredrag i provstierne.

Interaktivt spil om fattigdom

De seneste år har volontørerne holdt 40-60 foredrag på skoler, i konfirmandlokaler og sognehuse på tre måneder efter rejsen, så man får opbygget en stor erfaring med formidling og undervisning efter rejsen.

I år har Kirke til Kirke-projektet udvidet foredragsaktiviteterne med et særligt tilbud.

- Vi har to tidligere volontører, der rejser rundt til børn og unge med et interaktivt spil om fattigdom. Det har der været stor efterspørgsel på, så det fortsætter vi med frem til december, fortæller Jens Kristian Egedal, der er koordinator for Kirke til Kirke-projektet.

Styrket på stiftsplan

Kirke til Kirke-samarbejdet har eksisteret i 25 år. Gennem årene har vilkårene for at rekruttere unge volontører ændret sig, og derfor bliver der nu gjort en ekstra indsats på at finde ud af, hvordan man bedst muligt får kontakt til fremtidens unge.

- Vi har fået styrket samarbejdet på stiftsplan, så vores volontører, biskoppen, stiftspræsten for kirken i verden og vi fra Kirke til Kirke-projektet fremover mødes en gang om året. Her skal vi stikke en finger i jorden for at vurdere, hvordan fremtiden for arbejdet ser ud, og hvordan vi for eksempel kan blive bedre til at rekruttere de kommende volontører, siger Jens Kristian Egedal.

På Kirketilkirke.dk kan man læse mere om, hvad det vil sige at være volontør. Her kan man også læse mere om, hvordan man booker et besøg af volontørerne.

FAKTA: KIRKE TIL KIRKE

Kirke til Kirke-projektet er et samarbejde mellem menighedsrådene i Ikast-Brande Provsti og Herning Nordre og Søndre Provstier.

Projektets formål er at sætte fokus på folkekirkens missionsarbejde.

Kirke til Kirke-projektet sender unge på rejser til udlandet. Efter rejserne skal de unge holde foredrag for lokale konfirmander og menigheder.

Læs mere på kirketilkirke.dk.