Ikast-chef rykker til Aabenraa

Tom Uldahl Christiansen er Aabenraa Kommunes personalechef fra nytår. Han har 23 års leder­erfaring fra Ikast-Brande Kommune og politiet

Udgivet:18. december 2019, 12.05

Læsetid:2 minutter

Tom Uldahl Christiansen var indtil april personale- og administrations­chef i Ikast-Brande Kommune. Fra nytår bliver arbejds­pladsen Aabenraa Kommune. Foto: PR-foto

Lene Sejerkilde
Navneredaktør| les@herningfolkeblad.dk

3 år siden

Jobskifte Tom Uldahl Christiansen, Herning, får fra årsskiftet pænt langt på job, når han træder ind i Aabenraa Kommune som ny personalechef.

- Jeg var slet ikke i tvivl om, at stillingen lige er noget for mig. For det er lige præcis det, jeg brænder for: at skabe noget godt for andre samt arbejde i en afdeling, hvor man er garant for at levere gode ydelser, siger Tom Uldahl Christiansen, der dog sammen med familien er kommet frem til den løsning, at han vil bo i det sønderjyske i hverdagene i stedet for at snuppe 156 kilometer hver vej dagligt.

Indtil april i år var Tom Uldahl Christiansen personale- og organisationschef og chef for Ledelsessekretariatet i Ikast-Brande Kommune, men en omorganisering af arbejdsopgaverne på rådhuset førte frem til, at han valgte en frivillig fratrædelsesordning og siden har haft mulighed for at være selektiv i sin søgen efter et nyt job.

Den 62-årige Tom Uldahl Christiansen har sammenlagt 23 år års erfaring som leder inden for både den kommunale verden og politiet.

Han begyndte i jobbet som personale- og organisationschef i Ikast-Brande Kommune ved kommunesammenlægningen i 2007 og modtog HR-prisen 2015 uddelt af Dansk HR for »kommunens måde at arbejde med HR i et bredt og tværgående perspektiv med en række spændende initiativer for at fremme innovation og nytænkning med udgangspunkt i organisationens værdier dialog, tillid og ansvarlighed, som konsekvent bruges i arbejdet med kvalitet, effektivitet og arbejdsglæde«, som det hed i begrundelsen.

Grå guld uden bagkant

- Jeg synes egentlig, det er sejt gået af min nye arbejdsplads, at de med mig har valgt at gå efter »det grå guld«. For mig er det et tegn på, at vi er ved at flytte på det perspektiv, at alderen er afgørende. Jeg synes jo selv, jeg har en masse erfaring, men jeg mener samtidig, at erfaring alene ikke gør dig attraktiv, hvis du ikke samtidig flytter dig fagligt, siger Uldahl, der selv afsluttede en masteruddannelse for fem år siden og med et hørligt smil i stemmen kommenterer sin egen alder med et:

- Jeg er slet ikke klar til at stoppe endnu og har heller ikke nogen bagkant.

Tom Uldahl Christiansen var inden jobbet som personale- og organisationschef hos Ikast-Brande Kommune ældrechef i Brande Kommune i 2003-2007, og før det var han vagthavende samt leder af mobile indsatsenheder hos Herning Politi i 1995-2003.

Han har i flere omgange været udsendt som observatør for FN og Udenrigsministeriet og har en mastergrad i læreprocessor (MLP) fra Aalborg Universitet fra 2014.