Udsatte børn skal på julelejr i weekenden

Ungdommens Røde Kors og TrygFonden inviterer udsatte børn på julelejr

Udgivet:06. december 2019, 12.46

Læsetid:2 minutter

I sommer var 1400 børn og unge afsted på en uges ferielejr, bl.a. i Pårup. Med støtte fra TrygFonden skal 34 børn nu på juleweekend. Foto: Ungdommens Røde Kors

4 år siden

Pårup Hver sommer inviterer frivillige fra Ungdommens Røde Kors' tilbud »Påruplejren« 70 børn fra lokalområdet på en uges ferie.

På grund af en bevilling fra TrygFonden regionale pulje i Midtjylland har de nu fået mulighed for at invitere nogle af de børn, som var af sted i sommer på en hyggelig juleweekend. I alt skal 34 børn af sted. Børn, som har brug for et sjovt og hyggeligt afbræk fra hverdagen sammen med jævnaldrende.

Weekendlejrens tema er selvfølgelig »jul«, så der er lagt op til alt den julehygge, som ungerne har lyst til.

55 år med ferielejr

Ungdommens Røde Kors har i 55 år sendt børn og unge på ferielejr. Med støtte fra TrygFonden er tilbuddet udvidet med weekendlejre, hvor udsatte børn og unge får en miniferie.

I weekenden løber den fjerde lejr i Midtjylland af stablen - denne gang på Påruplejren i Engesvang.

TrygFondens regionale puljer i Midt -og Nordjylland har finansieret i alt 11 weekendlejre i 2019 og 2020.

- Vi oplever et stort behov for weekendlejrene. Rigtig mange børn har ikke mulighed for at komme på ferie - og det er aldrig sjov at være den eneste, som ikke skal noget i weekenden. Her får de en weekendoplevelse, som alle børn fortjener, og et kæmpe selvtillidsboost. Lejrene bliver deres frirum, hvor hverdagens bekymringer bliver sat på pause. Det er derfor så dejligt, at vi med støtte fra TrygFonden kan lave ekstra mange weekendlejre i år og næste år, siger konsulent i Ungdommens Røde Kors Line Gullach.

Weekendlejrene

Hele året rundt afholder Ungdommens Røde Kors weekendlejre for børn mellem ca. 6-15 år. Det er børn, der kan have brug for at komme lidt væk hjemmefra. Børn, hvor forældrene af forskellige årsager ikke har mulighed for at være sammen med dem i weekenderne. Eller børn, der mangler et fællesskab. På weekendlejr bliver de mødt af unge frivillige, der er klar til at give dem en spændende weekend med gode oplevelser og nye venskaber.

TrygFondens regionale puljer i Midt -og Nordjylland har i 2019 bevilget Ungdommens Røde Kors penge, som gør det muligt at tilbyde flere weekendlejre i 2019 og 2020