Musik på scenen: Harmonikaerne folder sig ud i Søby

Videbæk Harmonikaklub har efterhånden fået et trofast publikum på Søby Brunkulsmuseum, som lørdag 6. august ottende år på stribe underholder ved »Musik på Scenen«

Udgivet:04. august 2022, 13.45

Læsetid:2 minutter

Videbæk Harmonikaklub plejer at samle rekordbesøg på Søby Brunkulsmuseum, hvor handicappede i år har fået eget podium og handicapvenlige stier. (Foto: Søby Brunkulsmuseum)Festpladsen på Søby Brunkulsmuseum har fået et handicappodium. Foto: Søby Brunkulsmuseum

10 måneder siden

SØBY I 2021 tog Harmonikaklubben den renoverede festplads i brug, og i år har Festpladsen fået yderligere en udbygning med et særligt podium til kørestole og rollatorer. Derudover har hele museet fået handicapvenlige stier. Desuden er scenen hævet og rykket frem, ligesom rækken af borde og bænke er forlænget, så scene og publikum rent bogstaveligt kommer hinanden mere ved. Alt sammen en investering på næsten 200.000 kr, som gør forholdene for museets mange gæster endnu bedre.

På Festpladsen åbner museet den traditionelle kiosk med diverse forplejning, herunder kaffe, kage og grillpølser, men det er også tilladt at medbringe egen forplejning.

Når Videbæk Harmonikaklub underholder, kommer gæsterne til at mindes de go’e gamle dage, for de fleste kender melodierne, og mange kan synge med. Det sikrer en festlig stemning, som publikum mindes med glæde, så derfor dukker mange op igen og igen, ofte langvejsfra.

For et år siden havde museet således gæster fra Odense!

Videbæk harmonikaklub opstod i vinteren 1985/86 i forbindelse med aftenskoleundervisning i Videbæk. Et par af underviserne, Jørgen Sejr og Orla Andersen, tog initiativ til klubben. Medlemstallet har svinget meget siden starten fra cirka 8 til 35 medlemmer. For tiden har ensemblet 10 medlemmer.

Repertoiret på 170 melodier er meget blandet og valgt af klubbens egne medlemmer. Det spænder fra det meget enkle til det mere avancerede - fra spillemandsmusik til let klassisk og med fællessang undervejs.

Musik På Scenen plejer at samle et veloplagt publikum, uanset om det regner eller vejret byder på hedebølge. Der plejer at være tryk på ved indgangen, så det vil være en god idé at komme i god tid. Især fordi entreen gælder hele dagen til alle seværdigheder på museet.