Katten i tønden: Flotte fastelavns-udklædninger

24. februar 2020, 10.50

Mere end 100 børn deltog i fastelavnsfest i Strøgcentret. foto: jan B. knudsen

IKAST Mere end 100 udklædte børn med forældre, bedsteforældre eller begge dele dukkede i weekenden op til tøndeslagning i Strøgcentret, som gav god læ for blæst og regn.

Konferencier Carsten Birkkjær fortalte børnene om opgaven med tønden, inden fastelavnsarrangementet som tidligere år blev indledt med en sang.

Konferencieren forsøgte at drille; først med en julesang og siden med, at tønderne i år var fyldt op med salat, broccoli og andre sunde sager. Men den hoppede de flotte udklædte børn ikke på.

Bag fastelavnsfesten stod også igen i år Vores Ikast, hvor frivillige hjalp med at styre slagets gang.

Første hold var børn op til seks år. Her deltog mere end 80, som fra to lange rækker gav tønden masser af slag og bank.

På trods af mange deltagere tog det tæt på en halv time at få banket begge tønder ned.

Og så blev det næste holds tur, de syv til 12-årige. Her brugte de godt 25 deltagende børn blot fem minutter på at få slået tønderne ned.

De fire flotte tønder var dekoreret af børnene i Villavejens Børnehave.

I den yngste gruppe blev Eliot Knudsen og August Schmidt Klemmensen kattedronninger, mens Olimjon og Mikkel Kjærgaard blev kattekonger og Olivia vandt bedste udklædning som en isvaffel.

I den ældste gruppe blev Malthe Frandsen og Elvira Vanbeven kattedronninger, Belinda Kristoffersen og Simon Mørup blev kattekonger, mens Mille Maibom som punker blev kåret til bedste udklædning.

Se Galleriet her på siden for endnu flere billeder fra fastelavnsfesten.