Ikast-spillere på EM-medaljejagt: Vi står godt rustet

Fire spillere fra Ikast Håndbold er med det danske landshold. De mærker fremgang på holdet og føler sig klar til at lande en medalje for anden slutrunde i træk

Udgivet:09. november 2022, 16.00

Læsetid:2 minutter

Både Emma Friis (billedet), Sara Iversen, Simone Petersen og Cecilie Brandt fra Ikast Håndbold glæder sig til EM, og håber på medaljer ved slutrunden. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

1 år siden

HÅNDBOLD Der var godt med dansk optimisme ombord, da de danske håndboldkvinder satte kurs mod EM i Slovenien, Montenegro og Nordmakedonien.

Fire spillere fra Ikast Håndbold er med i EM-truppen, og de oplever et dansk landshold i god harmoni - klar til at jagte en EM-medalje.

- Jeg synes, vi står godt rustet, fastslår playmaker Simone Petersen.

- Vi fik tunet ind på de ting, vi gerne ville ved træningsturneringen i Norge, og der er en sindssyg god atmosfære på holdet, fastslår den 25-årige spildirigent fra Ikast Håndbold.

Højrefløjen og klubkammeraten Cecilie Brandt skal til sin første slutrunde

- Jeg synes, at vi står godt som hold. Vores forsvarsspil fungerer godt i de nye konstellationer, og vi har fået en stor tryghed i det.

Fremskridt i forsvaret uden profil

I forsvaret har holdet i dette efterår skullet vænne sig til at klare sig uden sin forsvarsgeneral, Line Haugsted, der er ude med en langvarig skulderskade.

Klar til mere ansvar

Uanset hvor man kigger hen, er Danmark tredjefavorit bag Norge og Frankrig.

- Det er jo helt klart Norge og Frankrig, der har skilt sig ud i lang tid, og de ser også stærke ud igen. Men jeg synes også, at andre hold viser gode takter - blandt andet Holland, som vi mødte i søndags. Der kan sagtens blive en overraskelse, vurderer Simone Petersen, der har ry for at være lidt af en håndboldnørd, som ser et væld af kampe på tv.

-Den danske EM-trup tæller yderligere to spillere fra Ikast Håndbold - nemlig stregspiller Sarah Iversen og venstrefløjen Emma Friis.

- Det giver en kæmpe tryghed at have nogle med, som man kender så godt. Men det er generelt en dejlig trup at komme ind i, siger Cecilie Brandt.

Simone Petersen har det på samme måde. Hun skal endda dele værelse med klubkammeraten Sarah Iversen.

- Der bliver nok ikke stille på vores værelse, griner playmakeren med henvisning til sin gode venindes snakkesalighed.

- Hvis vi skal nå så langt, som vi drømmer om, har man brug for en god målvogter, og vi har to kanon dygtige keepere. De kan afgøre kampe for os, lyder det fra højrefløjen.

Ikast-spillerne har ligesom resten af landsholdsspillerne haft et par dage hjemme hos deres familier før afrejsen Det har de nydt, men nu er de også klar til at slippe al energien løs.

- Det kribler i maven nu. Selvfølgelig gør det det. Jeg glæder mig vanvittigt, siger Cecilie Brandt.

De tre bedste fra gruppen går videre til hovedrunden og tager point med over. I hovedrunden parres Danmarks pulje, gruppe B, med Norges pulje, gruppe A.

Sara Iversen. Foto: Tom Laursen
Simone Petersen. Foto: Tom Laursen
Cecilie Brandt. Foto: Tom Laursen
Den danske EM-trup

Landstræner Jesper Jensen har udtaget følgende 16 spillere til EM i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro:

Målvogtere: Sandra Toft (Györ, Ungarn) og Althea Reinhardt (Odense Håndbold)

Stregspillere: Kathrine Heindahl (Team Esbjerg), Rikke Iversen (Odense Håndbold) og Sarah Iversen (Ikast Håndbold)

Fløjspillere: Emma Friis (Ikast Håndbold), Elma Halilcevic (Nykøbing Falster), Trine Østergaard (BBM Bietigheim, Tyskland) og Cecilie Brandt (Ikast Håndbold)

Bagspillere: Kristina Jørgensen (Metz, Frankrig), Anne Mette Hansen (Györ, Ungarn), Mie Højlund (Odense Håndbold), Simone Petersen (Ikast Håndbold), Michala Møller (Team Esbjerg), Louise Burgaard (Metz, Frankrig) og Mette Tranborg (Team Esbjerg)

De fire EM-spillere fra Ikast Håndbold:

Simone Petersen

Født 28. august 1997 (25 år)

Playmaker

Spillede i Ikast 2014-17 og igen siden sommeren 2020

Cecilie Brandt

Født 11. november 2001 (20 år)

Højre fløj

Har spillet i Ikast siden sommeren 2018

Emma Friis

Født 31. oktober 1999 (23 år)

Venstre fløj

Har spillet i Ikast siden sommeren 2016

Sarah Iversen

Født 10. april 1990 (32 år)

Stregspiller

Har spillet i Ikast siden sommeren 2018