Bestseller med i front for Hærvejsmotorvej

5. januar 2021, 13.26

Flere lokale virksomheder er medunderskriver af en appel om at fremskynde beslutningen om en motorvej op igennem jylland. Foto: Privat

TRAFIK En lang række store virksomheder og organisationer, herunder Bestseller med hovedsæde i Brande beder i en i stærk fælles appel om langsigtet løsning for Jyllands-korridoren. Erhvervslivet opfordrer til politisk handlekraft i de kommende forhandlinger om infrastruktur – appellen får varm opbakning fra både Dansk Metal og Dansk Industri i ny infobrochure fra Hærvejskomitéen – flere års analysearbejde og en meget klar indstilling fra Vejdirektoratet lægger en solid bund for den politiske beslutning

»Det handler om vores fælles fremtid,« lyder det i forordet til en fælles appel om Ny Midtjysk Motorvej fra en række store danske industri- og handelsvirksomheder.

De optræder i en ny infobrochure fra Hærvejskomitéen med erhvervslokomotiver som Arla, Bestseller, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Jysk i spidsen sammen med de to store organisationer Dansk Metal og Dansk Industri. Sammen med en række andre store virksomheder i det midtjyske industribånd beder de nu om en politisk afklaring.

Det fælles budskab fra de mange virksomheder er klart: Der er brug for en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren, så logistikken og adgangen til arbejdskraft ikke sander til i dårlig infrastruktur og trængsel på motorvej E45. Det gælder for eksempel for Bestseller i Brande.

- Hos Bestseller har vi kontinuerlig fokus på at optimere vareflowet i vores globale aktiviteter, og en bedre infrastruktur som Ny Midtjysk

Motorvej vil sikre effektiv transport samt gode afgangsforhold for vores mange dygtige medarbejdere, siger CFO & Head of Logistics Thomas Børglum Jensen i brochuren.

Men også Give Steel med domicil i Brande. Niebuhr Gears i Ikast, mascot International Pårup og Dot A/S i Fasterholt er medunderskriver af appellen om en hurtig beslutning.

Set fra arbejdstagernes side er der også brug for bedre infrastruktur i det midtjyske.

- Bygger man Hærvejsmotorvejen, kan man være med til at lette trængslen på E45 og på den måde spare danskerne for tusindvis af ventetimer hver dag. Hvert sekund, mine medlemmer spilder på at holde i kø, kunne de bruge på alt muligt andet, for eksempel at være på arbejde, efteruddannelse eller sammen med deres familie, siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

I november kom Vejdirektoratet med en meget klar anbefaling til både selve projektet og linjeføringen for den sydlige del efter to års analysearbejde og to høringsrunder.

- Det saglige beslutningsgrundlag er meget solidt, samfundsøkonomien er rigtig god, og nu forventer virksomhederne at se politisk handlekraft, påpeger Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark.