Verdensstjerne besøger gymnasiet

Bo Boje Skovhus er gæstetaler ved sit eget 40-årige studenterjubilæum, selvom han ikke er til stede

Udgivet:01. juni 2021, 13.12

Læsetid:1 minut

Bo Boje Skovhus har flere gange været tilbage på hjemegnen for at optræde. Her ses han ved et KMF-arrangement for et par år siden. Foto: Flemming Hansen

JUBILÆUM

Bo Boje Skovhus vender for en kort bemærkning hjem til sit gamle gymnasium i Ikast, hvor han for 40 år siden fik studenterhuen på hovedet.

Navnet klinger måske ikke velkendt hos alle, men Bo Boje Skovhus er intet mindre end en verdensstjerne på den klassiske musikscene. Som fast sanger i Wiener Staatsoper har han opnået det ypperste for en klassisk sanger, og for præcis 40 år siden blev han student på Ikast Gymnasium og HF-kursus, som det hed dengang. Derfor var det også oplagt at invitere Bo Boje Skovhus til at levere jubilar-talen til årets dimission og give de nybagte studenter samt forældre en enestående musikalsk oplevelse.

Ideelt set skulle Bo Boje Skovhus optræde i en fyldt samlingssal på skolen til dimissionen fredag 25. juni, men sangerens kalender kunne ikke rumme en tur til Danmark sidst i juni. Løsningen bliver en live-optagelse af tale og sang torsdag 3. juni i Quben på Ikast-Brande Gymnasium, som så kan vises til dimissionen.