Ikke et ord om politik: Husprojekt står for døren hos lokalpolitiker

57-årige Henrik Engedahl sænker skuldrene, når han krydser bygrænsen til Bording, hvor han er født og opvokset. Nu har han solgt huset på Jernbanevej - dog for at bygge nyt hjem i samme by

Udgivet:22. december 2021, 18.28

Læsetid:3 minutter

Mathilde Bach Callesen
Journalist

1 år siden

PORTRÆT Fra sit hjem på Jernbanevej 15 i Bording kan Henrik Engedahl næsten se over til det projekt, som han og hustruen Ane Würtz kommer til at bruge meget tid på i år.

Parret har nemlig solgt deres nuværende hjem med mange kvadratmeter og kigger nu henimod at skulle bygge et mindre hus, hvor de skal blive gamle sammen.

- Det er min femte adresse i Bording, tæller Henrik Engedahl sig frem til, da han peger i retning af den købte grund.

Der var ikke andre byer oppe at vende, da et nyt hjem kom på tale i forbindelse med, at ægteparrets tre børn er i gang med at flyve fra Bording-reden.

Til gengæld skal der vendes mange ting, når de skal have bygget nyt hus, og de har allerede været i gang med at finde inspiration og udarbejde skitser.

Hjertet banker for Bording

Den 57-årige lokalpolitiker er født og opvokset i Bording, hvor han har boet lige siden - dog med en enkelt afstikker til Malaysia, men også i de seks måneder havde han en adresse i byen.

De mange år i samme by har blandt andet givet Henrik Engedahl netværk og venner, som han stadig samles med i en tipsklub, som de oprettede for over tre årtier siden.

Og så har det givet ham engagement og en lyst til at tage et medansvar for fællesskaber og for, at der sker noget.

- Den kultur, vi skal have i Bording, skal vi selv skabe. Det har været en del af min opdragelse, siger lokalpolitikeren, som gennem årene også har været en aktiv del af det lokale foreningsliv.

Fra direktør til lærer

Mest af alt har Bording altid været en tryg base for Henrik Engedahl, der tidligere har rejst og pendlet meget som sælger og direktør i køkkenbranchen.

- Der kommer ro på, når jeg kommer tilbage over bygrænsen. Så sænker jeg skuldrene og paraderne, siger Henrik Engedahl, hvis arbejdsliv slog en kolbøtte i forbindelse med finanskrisen.

Krisen resulterede i, at Henrik Engedahls stilling som direktør hos BoForm i Aalborg blev skåret væk, og han stod dermed lidt »på herrens mark«.

- Det var en svær situation, men set i bakspejlet er det noget af det bedste, der er sket. Ellers havde jeg ikke prøvet at være lærer og byrådspolitiker, siger Henrik Engedahl, som i sine 40’ere kunne skrive lærer på CV’et.

Det var en af livets tilfældigheder, at han først blev lærervikar og senere uddannet lærer, efter han en morgen, da han gik ledig, havde sagt til viceskolelederen på Bording Skole, at de bare kunne ringe, hvis de manglede en vikar.

- Han ringede samme eftermiddag. Og så tog det ene det andet, siger han.

For to år siden sagde han sit job som lærer og teamkoordinator op, fordi han havde brug for mere plads i sin kalender.

- Jeg bestemte mig for, at jeg skulle gøre regnestykket op efter valget, hvor jeg nu skal beslutte mig for, om det stadig er tilstrækkeligt, eller om jeg skal tilbage til lærergerningen eller noget helt andet, lyder det fra politikeren, der netop har taget hul på sin tredje byrådsperiode.