Direkte fra universitetet til en gamle Biograf

Kulturens Venner lægger lokaler til, når der i foråret bliver direkte livestreaming af foredrag fra Aarhus Universitet

Udgivet:17. februar 2023, 15.00

Læsetid:2 minutter

Susanne Lassen glæder sig til, at borgerne i Engesvang og omegn nu kan blive klogere gennem streamede foredrag fra Aarhus Universitet. Foto: Privatfoto

1 måned siden

ENGESVANG Tre gange i foråret vil man i kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang kunne opleve nogle af landets dygtigste forskere på en letforståelig måde forklare det, de arbejder med. De kommer ikke fysisk til stede, men der bliver direkte transmission fra en forelæsningssal på Aarhus Universitet.

Det fortæller Susanne Lassen fra bestyrelsen i Kulturens Venner.

- Jeg har selv tidligere været til sådan et livestreaming-arrangement på et bibliotek. Jeg blev dybt fascineret. Jeg blev klogere, jeg blev underholdt, jeg blev glad for, at vore forskere indvier os i det, de arbejder med, siger Susanne Lassen i en pressemeddelelse.

- Der er tydeligvis også andre der er fascineret af det her kik ind i forskningens verden, for det er flere og flere steder i landet, man kobler sig på de her livestreaming-foredrag. Alle steder synes det at være en succes, og nu har vi i Den Gamle Biograf fået det nødvendige udstyr og internetforbindelse til at vi også kan tilbyde det her i Engesvang.

Det første foredrag er tirsdag 28. februar om, hvad man kan lære af at bore ned i den grønlandske indlandsis.

28. marts går turen ud i det ydre rum, og her vil en af forelæserne være Hans Kjeldsen, som tidligere har boet i Engesvang og i den periode etablerede et »folkeobservatorium« på Karupvej.

25. april kan man komme med ind i myrernes fantastiske univers med deres sofistikerede samfund.

Man vil på en storskærm kunne følge foredragene, der foregår foran et publikum på universitetet, og hvor der skiftes mellem kameraer med nærbilleder af forskerne, deres præsentation og publikums reaktioner.

Der vil i en vis udstrækning være mulighed for via sms-beskeder at stille spørgsmål til forskerne. Der er tale om livestreaming, og foredragene vil kun kunne ses, mens de bliver sendt direkte.

- For at kunne koble os på foredragene skal vi leve op til en række tekniske krav. Desuden er der krav om, at det er gratis at være tilhører. Nu er det jo sådan, at vi har udgifter til husleje og udstyr, så vi håber på at kunne tjene lidt penge ved siden af ved at tilbyde folk at starte med en portion suppe – og måske besøge baren i pausen, siger Susanne Lassen.