Jernmand fra Ikast i selskab med de bedste

Morten Hibiscus Knudsen fra Ikast deltog fredag for første gang i VM i Iron Man på Hawaii

Udgivet:16. oktober 2017, 09.03

Læsetid:2 minutter

Til Iron Man i København kom Morten Hibiscus Knudsen over målstregen i tiden ni timer, otte minutter og 56 sekunder. Til verdensmesterskabet i Hawaii regner han med at bruge cirka ti timer på at fuldføre. Foto: Privatfoto

Aske Cornelis Visser Ottosen
| aso@herningfolkeblad.dk

IRONMAN I løbet af et sekund forvandler det stille og azurblå vand i Kailua-bugten sig til et hvidt og skummende kaos. Starten er gået til verdensmesterskaberne i Iron Man, hvor de mange triatlonudøvere lægger ud med svømning, inden den efterfølgende står på cykling og løb.

Med velovervejede armtag og fokuserede blikke bevæger de sig nu ud på en hård og udfordrende tur.

Sådan forløb det sidste år, da starten gik til det årligt tilbagevendende mesterskab på øen Oahu i Hawaii.

Vant til blæsten

Sådan var det nok også i år, men noget var dog være nyt. Det er første gang, at 36-årige Morten Hibiscus Knudsen fra Ikast giver sig i kast med »kongedistancen« i de varme omgivelser på Hawaii.

Tusindvis af triatlonudøvere fra alle verdenshjørner er repræsenteret til stævnet, der fandt sted fredag 14. oktober.

De mange deltagere har kvalificeret sig til mesterskabet via kvalifikationsløb rundt omkring i verden.

I august var der Iron Man i København.

Det var her, at Morten Hibiscus Knudsen kvalificerede sig, da han kom igennem med en tid på ni timer og otte minutter.

Med en fortid som cykelrytter på eliteplan, så er det ved cyklingen, at hans force ligger, og han ser frem til mesterskabet på Hawaii, selvom klimaet og omgivelserne er noget andet, end han er vant til.

- Set i forhold til det danske klima, så er jeg vant til blæsten. Jeg er dog lidt spændt på temperaturen. Jeg har kørt cykelløb i troperne tidligere også, men det er mange år siden, fortæller han.

Til daglig arbejder han som underviser på ISI Idrætsefterskole, hvor han er lærer på cykellinjen samt underviser i matematik og fysik/kemi. Ved siden af driver han firmaet Hibiscus Performance, hvor han tilbyder personligt tilrettelagte træningsprogrammer indenfor løb, cykling og triatlon. Når man både skal være far, drive et firma og undervise på en efterskole, så er der ikke meget tid tilovers til at træne op til en Iron Man.

- Det er sgu ikke optimale betingelser at starte efterskoleår op ved så tre uger efter at køre en Iron Man i København, for så at skulle fortsætte med efterskoleeleverne og så lige at få en tur til Hawaii til at klappe med flybilletter, hotel og træning, sagde Morten Hibiscus Knudsen inden afrejsen sidste uge og slog fast:

- Så jeg synes, at jeg bruger timerne i døgnet.

Morten H. Knudsen - igang med forberedelserne på de danske landeveje ?foto privat