Tredje bronzekamp venter: HIH slået i Viborg

HIH-kvinderne tabte en tæt bronzedyst i Viborg og må ud i en tredje kamp om DM-bronzemedaljerne

Udgivet:28. maj 2022, 16.03

Læsetid:2 minutter

Julie Scaglione blev topscorer for HIH med seks mål i anden bronzekamp. Men holdkammeraterne havde ikke samme skarphed på dagen. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

1 år siden

HÅNDBOLD Fire døgn og et sceneskifte kan flytte meget i håndbold.

I tirsdags rundbarberede Herning-Ikast Håndbold arvefjenderne fra Viborg HK med hele 33-16 i den første kamp om årets DM-bronzemedaljer. Men da de to hold mødtes lørdag eftermiddag i Viborg, sejrede værterne med 24-23 efter en tæt fight i returmødet.

Det resultat tvinger årets bronzedyst ud i en tredje kamp på tirsdag i Ikast.

HIH var ellers meget tæt på at cementere bronzemedaljerne i det uskønne returopgør. Ingvild Bakkerud sendte nemlig bolden i nettet til, hvad der ville have været 24-24 med ét sekund tilbage. Men dommerne vurderede, at den norske back begik angrebsfejl i situationen, hvilket det også lignede fra pressepladserne.

Rædselsstart vendt før pausen

Opgøret bølgede frem og tilbage undervejs. HIH’erne fik en elendig start og var bagud 3-7 efter 14 minutter.

Men med flittig brug af syv-mod-seks-spil fik træner Kasper Christensen og hans hold gang i angrebsmaskinen og førte 12-11 ved pausen.

Det skete også i kraft af fint spil af Jessica Ryde i målet, der endte med en redningsprocent på 41,4.

Herning-Ikast begyndte også anden halvleg bedst. Stortalentet Julie Scaglione gav flere prøver på, hvorfor mange eksperter taler så varmt om hende. Hun endte også som HIH’s topscorer på dagen.

Det gav føringer på blandt andet 16-14 og 18-16, men Viborg svarede igen.

Med et godt hjemmepublikum i ryggen vendte Viborg slaget. De fik igen fat i forsvaret, hvor HIH blot scorede to mål på 10 minutter, mens stillingen skiftede fra 16-18 til 22-20.

Syv minutter før tid førte Viborg 24-21. Men nu var det Herning-Ikast, der viste moral og fik reduceret to gange på kort tid ved Cecilie Brandt og Emma Friis.

Men Ingvild Bakkerud missede i det næste HIH-angreb, og det efterfølgende Viborg-angreb varede 1.50 minutter, så HIH kun havde få sekunder at gøre godt med. Bakkerud fik bolden i nettet, men der var som nævnt angrebsfejl.

Tredje bronzekamp venter tirsdag aften klokken 18.30 i IBF Arena i Ikast.