Sådan gik kampen: FCM vandt 1-0 i guldbraget mod Brøndby

FC Midtjylland overtog førstepladsen efter smal sejr på MCH Arena

5. april 2021, 19.54

FCM's Sory Kaba, der her følger bolden og Brøndbys Andreas Maxsø, blev matchvinder i mandagens guldduel. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD De danske mestre fra FC Midtjylland er tilbage på førstepladsen i Superligaen.

I den første runde af mesterskabsspillet, der blev indledt mandag, vandt FCM'erne 1-0 over Brøndby, der blev nedlagt via en scoring af Sory Kaba.

Dermed byttede netop de to hold plads i ligatabellen.

Kampens betydning prægede det meste af en rodet første halvleg, der også var påvirket af en insisterende sidevind på tværs af græstæppet på MCH Arena.

Begge hold virkede meget opmærksomme på at undgå boldtab, og hver gang modstanderen var i besiddelse af læderet, havde FCM’erne og Brøndby tydelig fokus på at minimere fejlene på især den tætbefolkede, centrale del af banen. Det gjorde man med mange folk bag bolden - men i begge lejre var der også masser af boldtab og fejlafleveringer.

FC Midtjylland, der havde playmaker Evander Ferreira i karantæne, stillede op med en arbejdsom tremandsmidtbane med Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste og Mikael Anderson – og trioen fik med succes spoleret gæsternes frygtede kontraspil.

Kun én enkelt gang inden pausen lykkedes Brøndby med at stikke af og kreere en farlig målchance. Efter et boldtab på midten fra Mikael Andersen fik Superligatopscorer Mikael Uhre frit løb, men i feltet leverede FCM-keeper Jonas Lössl en glimrende parade i én-mod-én.

Tre minutter forinden havde en anden angriber, FC Midtjyllands Sory Kaba, bragt de forsvarende mestre foran 1-0.

Et frispark fra Awer Mabil endte bagest i Brøndby-feltet, hvor Erik Sviatchenko headede kuglen ind i det lille felt. Mellem venner og fjender nåede Kaba højest, og den fysisk stærke afrikaner scorede sikkert med pandebrasken.

Læs også

Scoringen rystede udeholdet, og i resten af første halvleg var det FC Midtjylland, som var i kontrol – også defensivt, hvor særligt midtstopperparret Erik Sviatchenko og Alexander Scholz samt backen Paulinho var i særklasse.

I slutningen af første halvleg satsede hjemmeholdet på en velorganiseret og påpasselig struktur samt muligheder for at slå kontra. Det gav et par halvstore muligheder til Sory Kaba og Gustav Isaksen.

Kort efter pausen overlod FC Midtjylland en del af initiativet og bolden til Brøndby, men gæsterne fra den københavnske vestegn fik ikke udbytte af overtaget.

Læs også

I den chancefattige anden halvleg levede FCM-mandskabet fint med at sænke tempoet og satse på sporadiske kontrastød.

Det var dog Brøndby, som pressede på til sidst, der kom frem til halvlegens to største tilbud.

Med et kvarter igen fik FCM-defensiven ikke clearet et indlæg fra højre, og pludselig stod Mikael Uhre helt fri i det midtjyske felt. Afslutningen fra frontmanden prellede dog af på overliggeren, inden bolden ramte – for Brøndby – på den forkerte side af målstregen.

I slutsekunderne af de fem minutters overtid endte læderet hos indskiftede Sigurd Rosted, der i højre side stod fri efter et midtjysk boldtab. Nordmanden hamrede kuglen på overliggeren. Der var heldet med FCM!

Med sejren er FC Midtjylland tilbage på førstepladsen i Superligaens mesterskabsspil. ”Ulvene” er nu ét point foran Brøndby og hele otte point foran AGF og FC København, der indtager en delt tredjeplads.

Læs også

Genoplev topkampen, som den udspillede sig herunder i Ritzaus liveblog.