Kendte danskere gæster Ikast-Brande: Årets litteraturfestival står i kvindernes tegn og vender tilbage med viden og ord

I næste uge byder Ikast-Brande Bibliotek på årets Litteraturfestival »Vild med ord«. Det bliver en uge fyldt med foredrag, dialog og naturligvis masser af ord

Udgivet:07. september 2023, 13.20

Læsetid:2 minutter

Alberte Winding kommer til Brande i næste uge, når Ikast-Brande Bibiliotek holder litteraturfestival. Flere kendte forfattere gæster gennem ugen biblitekerne i Ikast-Brande. Foto: PR-foto

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST-BRANDE Kim Kaulbach åbner døren til redaktionen i Mediehuset Ikast-Brande, hvor Herning Folkeblads østlige afdeling holder til. For hvert et skridt øges bredden i hans mundvig, og smilet bliver større.

- Jeg er kommet for at fortælle om årets Litteraturfestival »Vild med ord«. siger den smilende bibliotekar.

For det er han. Både smilende og bibliotekar ved Ikast Bibliotek, og når man er det, er litteraturfestivalen et af årets højdepunkter.

- Litteraturfestivalen i Ikast-Brande Bibliotek finder sted i uge 37 - altså i næste uge - og er i år om - og med flest kvinder, lyder det fra Kim Kaulbach, som kan præsentere et kendt og folkekært navn i begyndelsen af ugen.

Hendes sange betyder meget for mange danskere med eksempelvis »Lyse nætter« som en af de mest kendte.

- Den er god nok. Ugen begynder med et besøg af Alberte Winding, men hun kommer ikke for at synge. I stedet vil hun fortælle på Brande Bibliotek om sin seneste bog, som har titlen: »Hvad jeg tænker, mens du taler«. Det vil foregå i samtale med biblioteksleder Martin Lundsgaard-Leth, fortæller Kim Kaulbach.

Alberte Winding åbner således ugen på mandag 11. september.

Kvindekamp og lyrik

Dagen efter lægger biblioteket i Ikast hus til endnu et »stort navn«. Det er forfatter Katrine Marie Guldager, som fortæller om de »vrede kvinder« i sine seneste bøger. Heriblandt kan nævnes bøgerne »Birgitte med th« og »Endnu en dag i Guds skaberværk«.

Kim Kaulbach vil også gerne gøre opmærksom på forfatter Gertrud Tinning, som kommer forbi bibliotekssalen i Ikast onsdag 13. september.

- Hun har skrevet romanerne »Dagmars svære valg« og »En uretfærdig tid«, hvor forfatteren fortæller om kvindernes kamp i et mandsdomineret København for flere rettigheder og valgret i årene op til den historiske afstemning i 1915, forklarer Kim Kaulbach, som tilføjer, at Nørre Snede Bibliotek naturligvis også er med i festivalen.

- Den gamle lyriker Søren Ulrik Thomsen kan opleves i Nørre Snede 13. september, hvor han læser fra sine samlinger og fortæller om en kvinde, som har betydet rigtig meget for ham - nemlig hans mor, lyder det fra Kim Kaulbach.

Lokaljournalist i samtale

Dagen efter - 14. september - kan de fremmødte høre om den mere private side af Tove Ditlevsen. Det sker, når forfatter Lise Munk Thygesen, som har skrevet bogen »Tove Ditlevsen var min mormor« taler om bogen med journalist ved Herning Folkeblad, Laila Kempel.

Kim Kaulbach fortæller, at det øvrige program for årets litteraturfestival kan findes på bibliotekets hjemmeside.