Anden storsejr i træk: HIH knuste Aarhus

Herning-Ikast var også overbevisende i hjemmebanepremieren, der blev vundet med 12 mål

1. september 2020, 17.05

Vilde Johansen og HIH’erne havde masser at glæde sig over under tirsdagens hjemmebanepremiere mod Aarhus United. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD I sidste uge tog Herning-Ikast Håndbold hul på sæsonen i Bambusa Kvindeligaen med en storsejr på 16 mål ude over lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel. Og tirsdag aften snuppede HIH’erne yderligere to point i sikker stil.

Foran 407 tilskuere i IBF Arena i Ikast knuste Kasper Christensens tropper gæsterne fra Aarhus United, der blev nedlagt med 30-18 - efter midtjysk pauseføring på 15-10.

Efter en lidt svingende indledning, og en første halvleg, hvor hjemmeholdet lige skulle spilles varm, var der klasseforskel efter pausen.

HIH-defensiven med en glimrende Jessica Ryde i målet var toneangivende over for et udehold, der blot formåede at score otte gange i de sidste 30 minutter.

Værternes stærke defensiv udløste en lang stribe kontrascoringer til Herning-Ikast, men også fra det etablerede spil i bagkæden, var der masser af fornemme præstationer. Den norske trio med Stine Skogrand, Helene Fauske og Ingvild Bakkerud sørgede samlet for halvdelen af HIH-træfferne. Læg dertil, at den norske streg Vilde Johansen også nettede på fire ud af fire forsøg i en hjemmekamp, som tegner lovende for de kommende opgør.

Herning-Ikast trak afgørende fra otte minutter inde i anden halvleg. Symbolsk var det kvikt spil og en andenbølge-kontra, som gav Stine Skogrand plads til at sætte målet ind til 20-14.

Dernæst var billedet ensformigt i resten af kampen. Aarhus United, der også havde indledt sæsonen med en storsejr, løb gang på gang ind i hjemmeholdets forsvarsmur. Og gæsterne blev straffet for deres mange fejl i et højt tempo, som kun Herning-Ikast var i stand til at håndtere.

HIH-topscorer mod Aarhus United var anfører Stine Skogrand, der nettede seks gange på eget gulv.

Herning-Ikasts næste match spilles også i IBF Arena. Allerede på lørdag er modstanderen Randers HK.