Læserbrev: Aviserne er afgørende for vores demokrati

Udgivet:10. juni 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

4 måneder siden

LÆSERBREV Stor ros til Danmarks pressekorps i det hele taget. Avislæserne bliver på saglig vis blandt andet informeret om de omsiggribende, store skandaler, der opstår i det danske samfund. I den forbindelse tænker jeg ikke på sensationspressen.

Det er mig en gåde, at så få af Danmarks voksne befolkning læser dagens avis.

Den dag de daglige aviser ikke udkommer, bliver det en katastrofe for demokratiet. Oplysninger om hvordan forvaltningerne samt politikere agerer i samfundet, har den almindelige danske borger ikke en kinamands chance for at få kendskab til.

Eksempelvis afdækningen af Region Midtjyllands reaktioner på en af de største kræftskandaler i nyere tid.

Tja - Hvad skete der egentlig, udover at flere hundrede patienters liv kom i fare på grund af »beklagelige hændelser«, mangel på reaktioner på bekymringsbreve fra kompetente læger, retlige fejl med fuld overlæg.

Skandalen medførte som bekendt to direktørers afskedigelse, men med et stort fratrædelsesbeløb til følge.

Regionsdirektøren Pernille Blach Hansen undlader at have et sundhedsfagligt blik på sagen. Efter min mening er det noget af det mest hårrejsende svigt i skandalen.

Regionsformand Anders Kühnau freder sin partifælle og erklærer, at nu er det sidste punktum sat i denne sag.

Hvor er det moralske kompas?

Hvordan kan han fortsat være formand? Den politiske ansvarlige i Region Midtjylland. Oveni købet formand for de øvrige regioner.

Hvordan kan forretningsudvalget godkende denne udgang?

Slipper vurderingskomiteen helt for repressalia?

Hvordan kan Pernille Blach Hansen stadigvæk være ansat i Region Midtjylland?

Der er mange ubesvarede spørgsmål.

Er det nu man siger nå, eller er det nu, at regionerne tages op til fornyet vurdering, om deres rolle ikke er udspillet?

Jeg gruer ved tanken om, hvis avisernes tid om føje år er omme, således at vi skal orienteres om vigtige informationer om samfundet fra useriøse informanter/journalister i lighed med det, vi hører om i diktatoriske lande.

Dette kan føre til det rene anarki.

Samfundet er således ilde faren.

Så støt op om de daglige aviser og således hav fokus på at gentænke regionernes rolle og afdække kammerateriet i samfundet.