Nyt videncenter på vej i Ikast-Brande: Vil forsøge at skabe netværk, dataindsamling og forskning om kunsten i det åbne rum

Nyt videnscenter er på vej i Ikast-Brande: Vil forsøge at skabe netværk, dataindsamling og forskning omkring kunsten i det åbne rum

8. december 2020, 08.30

Ikast-Brande kommune arbejder på at skabe et videnscenter om kunsten under åben himmel. Her er et eksempel af Jens Christian Jensen på en gavl i Bording. Foto: Flemming Hansen

IKAST-BRANDE »Gadens kunst med blå himmel« er titlen på et nyt videnscenter, som Ikast-Brande Kommune er projektejer på i følgeskab med den regionale kulturaftale i Midt- og Vestjylland.

Det betyder, at Kultur- og Fritidsudvalget i Ikast Brande Kommune over de kommende fire år - 2021-2024 - hvert år skal bidrage med 125.000 kroner.

Målet er at skabe et netværk, der skal være med til skabe »Center for Gadens kunst« med formidling, dataindsamling og forskning.

Videnscentret skal indsamle og analysere viden om Gadens kunst med blå himmel, eller det meget kunst i byens åbne rum, som også skal formidles.

Ambitionen er at blive et dansk videnscenter med internationale relationer, og opgaverne er at analysere gadens kunst, dens betydning for borgerne, turismen og erhvervslivet. Det handler også om værdier som sammenhold og stolthed samt at igangsætte offentlig debat om spørgsmål vedrørende kunsten i det åbne rum.

I Ikast-Brande arbejdes der med 11 lokale kunstruter og tre natureventyr, hvor den ene handler om Brandes gavlmalerier.

Planen er også at registere og opdatere den udendørs kunst, der også skal fotodokumenteres.

Der er også planer om et kulturforum, ligesom der skal afvikles opstartsmøder og søges om kunstprojekter.

Kultur- og fritidsudvalget behandler i øvrigt sagen på sit kommende møde tirsdag 1. december.