Shoppetur i Ikast: 13 kvinder fra Viborg tog turen til Strøgcentret i Ikast

3. juni 2020, 15.00

13 tøser - skulle der have været på billedet - men prøv lige selv at holde styr på så mange, når der er aftenåbent og masser af tilbud i butikkerne! De 13 kvinder og piger er alle fra Viborg og var inviteret til en hyggelig shoppetur i Ikast af Julia Thaarup Johansen, som er udviklingschef i Vores Ikast, men bor i Viborg. Hun ses i midten med de gule sko. Foto: Tom Laursen

IKAST Langsomt genåber samfundet. Det markerede Danmarks eneste overdækkede gågade, Strøgcentret i Ikast, fredag med at holde åbent til klokken 21 - under titlen Laaaaang Fredag.

- Der har været god handel i løbet af dagen. Selv om det er aftenåbent, ligger al handel jo ikke kun om aftenen, fortalte en tilfreds chef for Vores Ikast, Jan Birk Knudsen.

-Vi er blandt de første byer i Danmark til at holde aftenåbent, og vi kan mærke, at folk gerne vil ud i butikkerne; ud at røre og se - det bliver ikke umoderne, sagde Jan Birk Knudsen.

Andet end kædebutikker

En flok veninder fra Viborg var kommet for at slå sig løs i butikkerne, og den stod både på shopping og efterfølgende mad på Café Nohr.

- Vi er 13. Ud over mig er der 10 af mine veninder, og to af dem har en datter med. De unge piger er 15-16 år, og vi andre unge er mellem 41 og 49 år, sagde Julia Thaarup Johansen med et smil.

Hun arbejder som udviklingschef i Vores Ikast, men bor i Viborg.

Nu, hvor byen var genåbnet efter corona, havde Julia Thaarup Johansen taget initiativ til at vise viborgenserne handelsmulighederne i Ikast.

- Jeg tænkte, at nu skulle de se et strøg, hvor det hele ikke er kædebutikker. De skal se, hvad vi kan her i Ikast, forklarede Julia Thaarup Johansen.

Er værd at køre efter

Veninden Lone Jul havde ikke været svær at overbevise.

- Jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt at se noget andet, end vi er vant til. Jeg har ikke været her før. Det er sjovt med den overdækkede gågade. Det er som at være udenfor, men alligevel inde. Det er anderledes og hyggeligt, konstaterede Lone Jul:

- Det er også dejligt at komme ud igen og blive luftet lidt, efter at vi alle har været hjemme i lang tid.

De 13 tøser på tur var så købelystne og svære at holde samlet, at det ikke lykkedes fotografen at fange dem alle på én gang. Og inden der igen var dømt powershopping, slog Lone Jul fast, hvad Strøgcentrets store fordel er:

- Butikkerne her i Ikast har meget forskelligt tøj og er ikke låst fast i bestemte mærker, som kædebutikkerne er. Det giver et anderledes og stort udvalg, synes jeg. Det er noget, der er værd at køre efter.

Lone Jul (t.h.) fra Viborg var på tøjindkøb i Ikast for første gang og var begejstret: - Butikkerne her i Ikast har meget forskelligt tøj og er ikke låst fast i bestemte mærker, som kædebutikkerne er. Det giver et anderledes og stort udvalg, synes jeg. Det er noget, der er værd at køre efter. Foto: Tom Laursen