25 år i Hula-hopsa-sa

Lillian Rygaard Jensen har i 25 år lært de yngste at bevæge sig i Ikast Gymnastik-forening

12. september 2020, 07.00

Lillian Rygaard Jensen, (t.v.) har i 25 år skabt livsglæde og bevægelse på halgulvet i Ikast Gymnastikforening, Hun fik gave og blomster af Ikast Gymnastikforenings formand Mette Göte. Foto: Laila Kempel

JUBILÆUM Hun havde glædet sig og forberedt sig grundigt på, at de 225 gymnaster på hendes forskellige hold skulle på gulvet sammen og afslutte gymnastiksæsonen 2020, som samtidig var hendes 25.

Men det fik corona-pandemien sat en eftertrykkelig stopper for.

I stedet blev den aktive gymnastikinstruktør Lillian Rygaard Jensen hædret med både blomster og gave, da bestyrelsen og instruktører i Ikast Gymnastikforening holdt deres første møde forud for den kommende sæson.

Øv

- Jeg er stadig »øv« over, at jeg ikke fik lov at markere mit jubilæum til opvisningen, der er årets allerbedste dag for mig. Det har det været i mange år. Det er her gymnasterne får det hele til at køre. Håret er sat op, og gymnasterne gør lige præcis alt det, de troede, de ikke kunne, da sæsonen startede, lyder det entusiastisk og engageret fra Lillian Rygaard Jensen, der tydeligvis brænder så meget for sagen, at det er unødvendig at spørge om hun bliver ved. Det gør hun da. Det er nemlig noget hun slet ikke kan undvære, selvom hun bruger to dage om ugen og minimum fem timer på fritidsinteressen.

Som barn og ung var Lillian Rygaard Jensen ikke medlem af en gymnastikforening, men har altid været glad for at bevæge sig og være i gang.

Men da hun meldte sin nu 29-årige søn på mor-barn holdet, så endte sæsonen med, at hun året efter var instruktør.

- Jeg blev spurgt om ikke den gymnastik-uddannelse jeg havde fra højskolen i Brønderslev skulle bruges aktiv, fortæller jubilaren.

Hun har slet ikke tal på, hvor mange børn hun har introduceret til gymnastik og bevægelse i det hele taget.

- Jeg har ofte flere hold i løbet af en sæson og i øjeblikket er jeg aktiv i to foreninger, Ikast Gymnastikforening og Kølkær -Fasterholt Gymnastikforening. I løbet af en sæson er det nok 2-300 børn og deres forældre, jeg møder, siger Lillian Rygaard Jensen.

Udover mor-barn holdene er hun instruktør på springholdene.

Haltid er fritid

- Jeg elsker timerne i hallen og kunne det lade sig gøre, så opholdt jeg mig gerne i hallen hele dagen. Jeg elsker bevægelse og det, det giver for kroppen, velværet, selvtilliden. Ja det er frihed, siger hun.

Glad bliver hun, når børnene viser talent og fortsætter med at dyrke bevægelsen og ja stolt, når de når helt frem til det ypperste: Verdensholdet

- To gange er der blevet plads på Verdensholdet til to dygtige gymnaster, som jeg startede op som med en af deres forældre. Så bliver man lidt stolt over, at det lykkedes at give glæden videre. Talentet har de jo selv, siger Lillian Rygaard Jensen.