Koncert i Ikast kirke : Den musikalske familie Trobijanscy klar til endnu en koncert

Ikast Rotary har booket Familien Tobijanscy ind til offentlige koncert i Ikast Kirke 22. november

Udgivet:18. november 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Familien Tobijanscy. Fra venstre Sebastian, Nanna, Daniel og Beata optræder i Ikast Kirke 22. november. Med er også koncertpianist Olivera Marinkovic. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

KONCERT Der står klassiske og kendte toner på programmet, når den lokale familie Tobijanscy igen giver koncert.

Denne gang er det Ikast Rotary, der i forbindelse med en arv fra det tidligere medlem Ole Silbye har valgt at bruge nogle af pengene på en koncert, som alle er velkomne til.

»Familien Tobijanscy«-konceptet opstod i 2018 til en festugekoncert i Bording Kirke med musikerne Beata Tobijanska, Sebastian Tobijanski, Daniel Tobijanski og Nanna Tobijanska. På daværende tidspunkt delte Nanna ikke efternavn med Daniel, Sebastian og Beata endnu, men kom alligevel med ind under familienavnet i koncert-sammenhængen. Til denne koncert akkompagnerede pianist Olivera Marinkovic også, som hun vil gøre det 22. november.

»Tobijanscy«er en flertalsbøjning af efternavnet, som bruges i det polske sprog til at henvise til en hel familie. Nogle bemærker måske også, at efternavnet ydermere bøjes i han- og hunkøn.

I 2019 blev Nanna officielt en del af familien, da hun giftede sig med storebror Daniel.

Til KMF - Klassisk Musik Festival i 2021 lavede familien og Olivera igen koncert sammen i Bording Kirke, og nu er familien igen klar til at optræde ved koncerten i Ikast Kirke.

Kendetegnet for familiens koncerter er blevet, at de omhyggeligt udvælger sangene under et overordnet tema. I 2018 hed koncerten »Alt godt fra haven«, som en reference til udtrykket »Alt godt fra havet«, altså alt det bedste, de kunne lide at spille og synge.

I 2021 hed koncerten »Mellem måne og sol« og tog temaer op som skiftende (års)tider, det første eller sidste møde, den rolige aftenstund samt den friske morgenstund.

Den kommende koncert har fået titlen »Hvor verdener mødes«, hvilket dækker over de forskellige genrer, som deltagerne hver især behersker inden for musikken, samt kulturmødet mellem dansk og polsk.

Til koncerten bliver der sunget på flere sprog. Udover dansk og polsk grundet familiens nationalitet bliver det fransk, som Nanna læser på universitetet, samt latin, tysk og italiensk, der er standard for den klassiske genre.

Af genrer kan der nævnes både dansk filmmusik, kirkemusik, opera og lieder samt instrumental musik. Det er altså en bred palette, som familien Tobijanscy håber vil byde på noget for enhver smag.

Blandt andet indeholder koncerten sangen »Den Allersidste Dans« af Børge Müller og Kai Normann Andersen, som er en genganger fra de to foregående koncerter.