Ikke flere borgermøder om byudvikling

Udgivet:18. juni 2019, 09.48

Læsetid:1 minut

Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast-Brande Inden årets udgang skal byrådet offentliggøre en overordnet strategi for, hvordan kommunen skal udvikle sig fysisk i den næste kommuneplanperiode, der omfatter perioden fra 2021-2033.

10. april blev der derfor holdt et borgermøde om den fremtidige udvikling af midtbyen i Ikast, og dagen efter blev der holdt et tilsvarende møde i Brande. Begge møder samlede omkring 70 deltagere, og input herfra samt fra en politisk temadrøftelse 30. april har dannet udgangspunkt for en planstrategi for de to byers bymidter.

I både Ikast og Brande ønsker man en attraktiv, aktiv og levende midtby, hvor man kan få en fornemmelse af de to byers identiteter. Begge byer skal desuden være gode bosætningsbyer med boliger til alle aldre i alle størrelser og prisklasser. Det kan enten ske ved at bygge nyt eller ved at omdanne det eksisterende byggeri.

Midtbyernes torve, pladser, gader og strøg skal være imødekommende, summe af aktivitet og international stemning med gode indkøbsmuligheder.

I Brande er visionen at åbne midtbyen op mod åen, den bynære natur og den kommende skole samtidig med, at de kulturelle oplevelser i form af gavlmalerier og street art er i centrum. Også Bestsellers byggeplaner skal tænkes ind i planerne.

I Ikast skal midtbyen have flere grønne oaser; områder, der kan fungere som grønne åndehuller.

På sit møde i tirsdags tilsluttede Teknik- og miljøudvalget sig de overordnede mål og visioner i planstrategien, og udvalget besluttede samtidig, at der ikke er behov for at afholde flere borgermøder i den anledning.