18 nye rækkehuse skal skabe indtægter til håndboldklub

22 investorer med en glødende interesse for håndbold står bag købet af 18 nybyggede rækkehuse på Vesterhåb. Herning-Ikast Håndbold kommer til at tjene penge til klubkassen ved at stå for udlejningen

10. juni 2020, 15.00

22 investorer med en glødende interesse for håndbold står bag købet af 18 nybyggede rækkehuse på Vesterhåb i Ikast. Mandag blev handlen markeret samtidig med et let forsinket rejsegilde. Investeringen sker gennem det nystiftede ejendomsselskab VesterHIH-Invest A/S, og som en del af projektet er det aftalt, at Herning-Ikast Håndbold skal stå for udlejningen af boligerne og derved sikrer sig en solid indtægt til at understøtte de sportslige ambitioner. Her ses Bo Jensen, Ikast, da han som direktør for VesterHIH-Invest A/S holdt tale. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST - Det ser flot ud, lød de indledende ord fra Bo Jensen, Ikast, da han som direktør for det nystiftede ejendomsselskab VesterHIH-Invest A/S holdt tale ved et let forsinket rejsegilde mandag.

Et rejsegilde som på flere måder skiller sig ud fra mængden.

1. juni overtog en investorkreds på 22 enkeltpersoner og selskaber de første fire af i alt 18 rækkehuse, som Ikast-virksomheden KlimaHuse er i færd med at opføre på Vesterhåb i det sydøstlige Ikast.

De første beboere er allerede flyttet ind, og flere får deres navne på postkasserne inden 1. juli.

Et sekscifret beløb

De 22 investorer har ikke kun skudt penge i projektet med ønske om at få et langsigtet afkast af deres i alt 36,7 millioner kroner - de investerer også for at støtte Herning-Ikast Håndbold.

Projektet er indrettet således, at håndboldklubben har til opgave at udleje og administrere de 18 rækkehuse, og for dette arbejde er klubben sikret en nogenlunde konjunktur-uafhængig indtægt, hvert år i 10 år.

Projektet skal sammen med følgesponsorater årligt give klubben en ny indtægt på et pænt sekscifret beløb.

Win-win

- Det var en idé, som blev født i HIH-ledelsen tilbage i efteråret. Men én ting var at finde idéen. En anden ting var at finde investorer. Heldigvis har klubben solid opbakning, og det lykkedes os i samarbejde med EDC Ikast, som også har haft til opgave at sælge KlimaHuses øvrige boliger på Vesterhåb, at skabe, hvad vi kalder et »con amour-joint-venture«, fortalte Bo Jensen.

Oversat til dansk er det et kærlighedsprojekt.

- De 22 investorer, som har indskudt lige store andele, er gode venner af klubben, som ønsker, at der skal være penge til at skabe resultater på den sportslige front. Samtidig kan de selv få et afkast, hvilket må siges at være godt i en tid, hvor man betaler negativ rente for at have penge stående i banken. Så det er win-win for alle parter, sagde Bo Jensen.

Minimal risiko for klubben

Hvis man tænker, at kombinationen med en håndboldklub og ejendomsinvestering er set før, er den god nok.

Kort før Finanskrisen ramte i 2008 havde det daværende Ikast-Brande Elite Håndbold kastet sig ud i en ejendomsinvestering, som endte med et minus på omkring 25 millioner kroner - samt at klubben reelt måtte lade sig opkøbe af FCM.

Men alt dette er fortid. Herning-Ikast Håndbold er igen en selvstændig klub, og denne gang er boliginvesteringen helt anderledes sat sammen.

- Der er vandtætte skotter mellem investorernes ejerskab og klubbens deltagelse. Håndboldklubben tjener sine penge ved at stå for udlejningen, forklarede Bo Jensen.

Indtjeningen til håndboldklubben er betinget af, at husene bliver lejet ud.

Og det har man tillid til kan lykkes.

Børnefamilier og seniorer

Husene, der alle er på 115 kvadratmeter, har stort køkken-alrum, to badeværelser og tre soveværelser samt stor sydvendt terrasse med lille have og redskabsrum ud over carport.

- Der er tale om et højkvalitativt byggeri med meget lavt energiforbrug. Det koster under 300 kroner om måneden for opvarmning, drift af ventilationsanlæg og til at sikre varmt vand, fortalte Claus Keld Hansen, der er bestyrelsesformand i KlimaHuse.

- Vi står i et område, som er i en rivende udvikling og på kort tid er blevet en del af Ikast. Samtidig ved vi, at denne husmodel tiltaler en stor og bred skare af befolkningen. Vi har i løbet af de seneste år opført 36 boliger i Annalyst, 18 i Gjellerup og 74 ved Horsens. Lige nu bygger vi her på Vesterhåb, og vi er i gang med 97 boliger i Nordsjælland. Mange af husene er denne type på 115 kvadratmeter, som er rigtig godt indrettet, og appellerer til både førstegangskøbere, børnefamilier og seniorer, sagde Claus Keld Hansen.

Ejendomsselskabet VesterHIH Invest overtager de næste fire rækkehuse på Vesterhåb 1. september og resten løbende frem til starten af december.

De 18 boliger er på 115 kvadratmeter hver og er opført af Ikastfirmaet KlimaHuse. Foto: Henrik Ole Jensen
I forbindelse med den officielle indvielse af rækkehusene, blev der budt indenfor hos nogle af de første indflyttere. Foto: Henrik Ole Jensen