Herning-kok udtaget til landsholdet og på vej til OL

For et år siden satte en knæskade næsten kokkedrømmene ud af spil for 24-årige Oliver Knudsen. Nu er han udtaget til catering-landsholdet og på vej mod OL i 2020

Udgivet:22. februar 2019, 14.24

Læsetid:2 minutter

Cateringlandsholdet har fået seks nye ansigter. Fra venstre er det Rasmus Bundgaard, Oliver Knudsen, Christoffer Bro, Christian Simonsen, Lasse Nørgaard og Sofie Nielsen. Herudover tæller holdet fire gengangere fra bronzeholdet i 2018 - Christina Larsen, Søren Olsen, Steven Damkilde og Michael Simonsen.? Foto: PR-foto

Lene Sejerkilde
Navneredaktør| les@herningfolkeblad.dk

4 år siden

Ikast-Brande Der har ikke været megen slinger i valsen for 24-årige Oliver Knudsen fra Herning i forhold til valget af drømmejob.

Som 17-årig gik han i lære som kok og blev uddannet fra Scandic Regina for tre et halvt år siden.

Men en knæskade fik sidste år lægerne til at sige, at han nok ikke ville kunne klare de lange dage og det høje arbejdstempo i et a la carte-køkken.

I stedet for at lægge madlavningen på hylden, sadlede den unge kok om og fik job i kantinen hos Bestseller i Brande. Og det går fint. Rigtig fint endda.

De længste timer

Søndag i sidste uge blev Oliver Knudsen nemlig udtaget til det danske cateringlandshold, som frem mod februar næste år skal træne op til OL-deltagelse.

Og der står en del på spil for holdet, som sikrede Danmark bronze ved VM i Luxembourg sidste år.

- Jeg tror, de halvanden time, der gik, fra jeg afleverede mine retter til dommerne i går, til bedømmelsen kom, er nogle af de længste i mit liv, lød det her til morgen fra den nybagte landsholdskok.

Alle deltagerne i auditionen skulle præstere en forret samt en kovedret baseret på økologisk kylling.

Det blev i Oliver Knudsens version til en hapser med rosastegt andehjerte med brunet smøremulsion og syltede samt friske pærer samt en kyllingeballotine med udhulet kartoffel fyldt med kartoffelcreme og kørvel støv, gulerodspure, gulerodsmarv, bagt løg fyldt med løgkompot, persillechips og glace lavet på kyllingeskrog.

Og det var det, der skulle til for at erobre en af de 10 eftertragtede pladser på landsholdet.

De kommende måneder vil landets dygtigste catering-kokke mødes med tre-fire ugers mellemrum og træne op til OL, som afvikles i Stuttgart i februar 2020.

Oliver Knudsen vandt dommernes stemmer med sin kyllinge-ballontine med udhulet kartoffel fyldt med kartoffecreme og kørvel støv, gulerospure, gulerodsmarv, bagt løg fyldt med løg kompot, persillechips samt glace lavet på kyllinge skrog. Foto: Privatfoto
Den nybagte landsholds-kok serverede også et bud på »finger-food« for dommerne - rosastegt andehjerte med brunet smøremulsion og syltede samt friske pærer. Foto: Privatfoto