Storsejr i Ikast: HIH uddelte bøllebank til Ajax

Herning-Ikast Håndbold holdt legestue mod Ajax København og vandt med 17 overskydende mål

8. september 2021, 18.11

Rutinerede Sabine Englert viste storspil bag et stærkt HIH-forsvar. Især i første halvleg lukkede den 39-årige målvogter eminent af og blev blot passeret seks gange.  Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Det er næsten ikke til at forstå, at Herning-Ikast Håndbold to sæsoner i træk har mistet point mod Ajax København, hvis man onsdag aften var på plads i IBF Arena.

HIH-kvinderne rundbarberede de københavnske fyraftensproffer med utrolige 32-15 efter 17-6 ved pausen.

Det er HIH’s største sejr under træner Kasper Christensens ledelse, og det er suverænt det største nederlag, Ajax har indkasseret i det seneste års tid.

Klasseforskellen var hurtigt tydelig. Ajax førte godt 3-2, men derpå scorede Herning-Ikast otte mål på stribe.

Det bevægelige 6:0-forsvar havde i den grad krammet på Ajax gennem hele første halvleg. Københavnerne havde meget vanskeligt ved at trænge igennem, og i målet pillede Sabine Englert gang på gang de febrilske forsøg, som Ajax forfaldt til.

Ajax tog timeout to gange med bare fire minutters mellemrum i midten af første halvleg, men uden at finde en opskrift, der kunne dirke den midtjyske defensiv op. Københavnerne scorede blot seks mål før pausen.

Det hører dog med til historien, at Ajax måtte klare sig uden to af sine største profiler. Stine Eiberg Jørgensen kom til skade i sidste uge og var ikke med, og Stine Nørklit Lønborg var syg op til kampen og valgte tidligt at sætte sig ud på bænken.

Bredden viste klassen

Som opgøret skred frem, fik den store føring naturligt nok HIH-træner Kasper Christensen til at benytte hele sin bænk flittigt. Men det ændrede ikke det store. Reserverne var nemlig også i hopla.

Igen kan man - som i lørdags mod Horsens - fremhæve stortalenterne Tyra Axnér og Julie Mathiesen Scaglione. De to teenagere scorede henholdsvis tre og to mål på vejen til storsejren.

Playmaker Simone Petersen blev topscorer med fem mål, mens Stine Skogrand og Ingvild Bakkerud nettede fire gange hver og stort set alle kom på måltavlen.

Det var sæsonens fjerde kamp og den fjerde sejr - én i Santander Cuppen og tre i Bambusa Ligaen. I tabellen er HIH fortsat på andenpladsen. Utroligt nok er midtjydernes målforskel fem mål dårligere end førerholdet fra Odense Håndbold.

Næste kamp venter mandag på udebane mod Randers HK.