Stopper i Ikast: Stregprofil vil hjem til Norge

28-årige Vilde Johansen forlader Ikast Håndbold efter sæsonen

Udgivet:19. oktober 2022, 20.34

Læsetid:2 minutter

Vilde Johansen (t.h.) - her med Odenses Rikke Iversen - stopper i Ikast Håndbold efter denne sæson. Stregprofilen vil hjem til Norge. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

8 måneder siden

HÅNDBOLD Ikast Håndbold skal på jagt efter en ny stregspiller efter indeværende sæson.

Således har en af klubbens nuværende stregprofiler, Vilde Ingeborg Johansen, meddelt ledelsen, at hun stopper i den gule Ikast-trøje.

Den 28-årige nordmand ønsker at rejse retur til hjemlandet, når hendes kontrakt med midtjyderne udløber til sommer.

- Selvom jeg trives rigtig godt her, så er der også bare noget i mig, som vil noget andet. Jeg vil gerne tættere på familien og rykke hjem til Norge, forklarer Vilde Ingeborg Johansen i en pressemeddelelse fra Ikast Håndbold.

- Jeg har haft det rigtig godt her, det er en dejlig klub at spille i og der er søde mennesker i og omkring klubben. Det har været rigtig svært at tage beslutningen, men jeg tror også, det er det rigtige for mig nu. Kan vi slutte af med en guldmedalje, vil det være en perfekt afslutning, siger nordmanden, der er født i Tønsberg i det østlige Norge og har været i det midtjyske siden sommeren 2019.

Håber hun spiller videre

Hos Ikast Håndbold slår man fast, at Vilde Johansen kommer til at efterlade et stort socialt og sportsligt hul i truppen, når hun stoppper i klubben.

- Jeg har haft en god dialog med Vilde, hvor hun har været ærlig og sagt, at Norge og en hverdag, hvor håndbolden ikke nødvendigvis er en fuldtidsbeskæftigelse, trækker i hende. Derfor er det også den rigtige beslutning at tage videre fra Ikast Håndbold - en beslutning, som jeg har stor respekt for, siger direktør Daniel Grønhøj i pressemeddelelsen.

Vilde Johansen, der står noteret for 13 A-landskampe for Norge, spillede inden skiftet til dansk håndbold hos Runar, Larvik og Tertnes i hjemlandet. Nu er hun i gang med sin fjerde og formentlig sidste sæson i Ikast.

- Fire år i den samme klub er ikke nødvendigvis en selvfølge. Vilde har sat et kæmpestort aftryk på og udenfor banen og heldigvis har vi glæde af hende et stykke tid endnu. Nu håber jeg, at Vilde fortsætter karrieren i Norge. Jeg har sagt til hende, at hun er alt for god til at stoppe. Men alt har sin tid, og jeg er sikker på, at Vilde træffer den rigtige beslutning for hende, siger Daniel Grønhøj.