Nu butik popper op: Mulighed for køb af et væld af kunst frem mod jul

I fredags fik Strøgcentret en ny pop-op-butik fyldt med kunst fra seks forskellige kunstnere. Butikken har åbent fredag og lørdag frem til adventsweekenderne, og frem til jul også om søndagen

10. november 2021, 15.50

Pernille Arndal Nielsen (t.v.) og Marlene Dalgaard var de første kunstnere i butikken lige inden åbningen i fredags.

KUNST AIA Boutique er flyttet fra Strøget 27 til Strøget 25, som tidligere har huset en børnetøjsbutik. Det har givet plads til en pop-op-butik, som åbnede i fredags. Seks kunstnere viser hver især deres varer frem i butikken, og kunsten kredser om alt fra træfigurer, lædervarer, tøj, malerier og smykker. Butikken har åbent fredag og lørdag frem til adventsweekenderne, og derefter også om søndagen frem til jul.

Marlene Dalgaard fra WoodbyM har stået for koordineringen, og hun kalder det for en lille drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg er selv fra Kølkær, men jeg har ofte været handlende i Ikast, og jeg synes, at byen og Strøgcentret er fantastisk. Derudover har jeg haft en stand til fredagsmarked, som jeg synes, er et genialt koncept. Det giver noget herligt liv, og vi ser frem til at blive en del af livet i Strøgcentret, fortæller Marlene Dalgaard.

Håber på permanent aftale

Blandt de seks kunstnere er Anita Krøjgaard, som har Galleri Krøjgaard. Hun har udsmykket butikken med smukke malerier. Derudover er det Pernille Arndal Nielsen, som laver smykker og silke-kimonoer, Jesper Skou, som laver læder under mærket Laederskuret, Charlotte Risvig Jørgensen, som laver smykker under mærket ByRisvig. Det er Daniel Dorsén, som laver plakattryk, og så er det som nævnt Marlene Dalgaard. Hun laver kunst ud af materialer fra resttræ og genbrugsmaterialer. Endeligt har indretningsdesigner og dekoratør, Charlotte Vestergaard stået for indretningen.

Marlene Dalgaard er meget tilfreds med resultatet, og hun håber på, at kunstnerne også i fremtiden kan få en rolle i Strøgcentret.

- Håbet er helt klart at komme til at ligge her fast. Måske sammen med nogle flere kunstnere i andre lokaler. Det må vi se på. Lige nu glæder vi os til at vise vores ting frem i november og december, siger kunstneren.

Lærer og maskinsnedker

Marlene Dalgaard er foruden at være selvstændig kunstner også uddannet maskinsnedker og arbejder til dagligt som lærer på Herningsholm Erhvervsskole. Lysten og legen driver hende fremad inden for kunstens verden, og muligheden for at komme til Ikast skal udnyttes.

- Jeg blev først selvstændig i september sidste år, og det er da min drøm at kunne leve af kunsten. Som nævnt er valget af Ikast ikke tilfældig, for vi er alle meget begejstrede for Strøgcentret, lyder det forventningsfuldt fra Marlene Dalgaard.

Kunstnerne glæder sig til at vise indenfor i den nye pop-op-butik. Foto: Jørn Deleuran