Fra musik på taget til musik på hjemmet

Billybobbers livestreamede en koncert og opfordrede til at donere penge, som bandet så har givet videre til de ældre i Rolighedsparken

Udgivet:04. juni 2020, 06.00

Læsetid:1 minut

Ergoterapeut Trine Bjørnsgaard var den glade modtager af en kontant donation fra tre medlemmer af gruppen Billy Boppers - fra venstre Kim Leaner, Frederiks, der normalt spiller kontrabas, Stefan Mouridsen fra Videbæk og leadgutarist Ole Brandstrup alias Mr. Billy Bob, forsanger fra Ikast.

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Musik skal der til for at kvikke op og være glad i en lidt sort tid. Sådan mener i alt fald musikgruppen Billybobbers, der med udgangspunkt i det midtjyske rejser ud og giver koncerter på både spillesteder og til private fester.

Sådan er det bare ikke lige i øjeblikket, hvor selv gruppens øvelokale har været lukket ned.

Billybobbers savner glæden ved at spille og glæden ved at gøre det for andre.

Men det er der råd for. Billybobbers valgte derfor at livestreame en koncert fra et fladt tag i Ikast og opfordrede herunder folk til at betale et beløb for oplevelsen.

Indtægten ville musikerne ikke stikke i egen lommen som kompensation for deres manglede indtægter. Nej, de ville såmænd straks give det videre til ældre på plejehjemmene.

Derfor kunne tre af af de fem Billybobbers-medlemmer overrække en check til oplevelser til ergoterapeut Trine Bjørnsgaard fra Rolighedsparken.

Og hun var slet ikke i tvivl om, hvad pengene skulle bruges til - nemlig musik.

Om det så bliver Billybobbers, der bliver inviteret til at komme og spille pigtrådsmusik af den gamle slags, må tiden vise.

- Vi spiller jo gammel musik, der var ny, da beboerne på plejehjemmet var unge. Vi vil gerne glæde andre, og kan vi give en lille skærv til, at de ældre får en oplevelse, så får vi glæden retur, siger Mr. Billy Bob, der er forsanger i bandet og også er kendt under det borgerlige navn Ole Brandstrup.

På Ikast-brandenytdk kan du se en video af Billybobbers synge a cappella i forbindelse med overrækkelsen af donationen.