Den 24-årige dræbte kvinde er vokset op i Ikast

I bjergbyen Imlil i Marokko er indbyggere i chok efter et dobbeltdrab på to unge kvinder fra Danmark og Norge. Den ene dræbte er Louise Vesterager Jespersen fra Ikast

Udgivet:18. december 2018, 14.01

Læsetid:2 minutter

Dette billede viser angiveligt stedet i Marokko, hvor to kvinder på 24 og 28 år fra henholdsvis Danmark og Norge er blevet dræbt. Billedet er leveret af nyhedsbureauet AP, som oplyser, at billedet kommer fra den marokkanske hjemmeside www.Marrakechalaan.com. AP/Ritzau Scanpix

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk
Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

IKAST Den ene af de to unge kvinder, der mandag blev fundet dræbt i et vandreområde i Marokko, er oprindeligt fra Ikast.

Det bekræftes nu fra flere sider, at 24-årige Louise Vesterager Jespersen, er den dræbte dansker, mens hendes norske veninde, Maren Ueland, er den anden dræbte.

Bekendte har over for Mediehuset Ikast-Brande bekræftet, at den 24-årige Louise det meste af livet voksede op i Ikast. Hun gik på Vestre Skole og blev student fra Ikast-Brande Gymnasium i 2013.

De to kvinder blev mandag fundet dræbt i Atlasbjergene i Marokko. De blev fundet i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

Marokkos indenrigsministerium har meddelt Udenrigsministeriets Borgerservice, at en mistænkt er anholdt for dobbeltdrabet. Derudover søger politiet at få fat i flere, som jages i forbindelse med dobbeltdrabet, der har sendt chokbølger såvel i den populære turistby som i Danmark og Norge.

Moren til Louise, Helle Jespersen, der bor i Grindsted, fortæller til B.T., at politiet bankede på hendes dør mandag aften for at fortælle den tragiske nyhed, og at verden brød sammen for familien.

Louise Vesterager Jespersen var ifølge de personer, Mediehuset har været i kontakt med, kendt som en livsglad,smilende pige, vellidt i hele sin omgangskreds. Hun arbejdede i Vestbyens Bageri, indtil hun var 18 år. Louise var et natur- og friluftsmenneske, og hun var i gang med en uddannelse som friluftsguide i universitetsbyen Bø i Telemarken, Norge.

De to unge kvinder studerede samme sted i Norge.

Opklaringsarbejdet vanskeliggøres af forholdene i det svært tilgængelige bjergområde. Lokale kilder siger til norske medier, at der er meget sne i området, og at det er meget koldt.

Imlil tjener ofte som startsted i forbindelse med udflugter til bjerget Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg. Kilder fortæller til VG, at kvinderne ankom til landsbyen søndag.

Ifølge det lokale medie Morocco World News havde ligene sår fra knivstik, og politiet har indledt en efterforskning under tilsyn fra anklagemyndigheden.

Indenrigsministeriet i Marokko har oplyst, at kvinderne bar tegn på vold på halsen forårsaget af et skarpt redskab.

Hvad det nærmere betyder, er endnu ikke blevet oplyst.

De to ofre delte angiveligt telt, og den norske avis skriver, at deres lig blev fundet ved teltet mandag morgen.

Det er endnu uvist, hvornår de blev dræbt.

Både Norges og Danmarks ambassadør i landet er på vej til byen Marrakesh, skriver det norske medie VG.

Kripos, der er Norges kriminalpoliti, oplyser, at det står klar til at bistå marokkanerne med efterforskningen. Derudover orienterer dansk og norsk politi hinanden løbende, fortæller kommunikationschefen i Kripos, Alex Due.

/ritzau/NTB

Det var få kilometer fra bjerget Toubkal i Atlasbjergene, at en dansk og en norsk kvinde mandag blev fundet dræbt. (Arkivfoto) Rafael Marchante/Ritzau Scanpix