Nyt udseende og strategi: Charlottes Pizza og Grill vil være hele byens dagligstue

Charlottes Pizza og Grill i Ikast har skiftet kurs og fået ny facade - og så er pizzeriaet klar til at skrue op for hyggen, når det igen er tilladt

4. marts 2021, 08.24

Charlotte Boch bor til daglig i Herning, men har på blot et år fået flere venskaber i byen. Venskaber, som er opstået, når hun har givet sig til at lytte og have nogle gode snakke med kunderne. Derfor valgte flere af kunderne, at pizzeriaet skulle opkaldes efter hende. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Det ligner, at dejen får nogle tæsk, men Bayram Oguz har fuldstændig styr på sine ælteteknikker. Han løfter den ene halvdel af dejen over den anden og former en bølge, mens den strækkes både fremefter og sidelæns for at fange luften mellem de to halvdele.

Bayram Oguz er oprindeligt fra Tyrkiet, men har boet i Danmark i over 30 år. Her har han specialiseret sig i pizzabagning, og 1. januar sidste år rykkede han ind i det tidligere Hasans Pizza i Østergade i Ikast.

- Det gik jo rigtig fint. Lige indtil. Ja ...,fortæller Bayram Oguz med henvisning til coronanedlukningen få måneder efter åbningen i Østergade, som besværliggjorde livet for de fleste.

Sammen med sin kæreste, Charlotte Boch, har Bayram Oguz brugt coronatiden på at gentænke pizzeriaet, som nu har fået en ny facade og et nyt navn.

- Der var ingen grund til, at vi skulle hedde Hasans Pizza mere, så vi valgte at skifte navn. Det er faktisk vores kunder, som har fundet på navnet Charlottes Pizza og Grill, siger Bayram Oguz.

Et mødested

Charlotte Boch smiler, mens hun træder frem fra køkkenet. Hun hjælper ofte til, og nu er det ikke længere udelukkende en god pizza, kunderne kommer for.

- Det har nok altid ligget til mig at lytte til andre. At se på folk. Hvordan andre har det. Det har jeg taget med ind, når jeg har hjulpet Bayram, og det viser sig, at rigtig mange i byen har været glade for det, siger Charlotte Boch.

Hun taler både dansk og tyrkisk med Bayram Oguz. Hun har nemlig lært sig selv at tale hans sprog.

- Det er en stor fordel. Desuden er jeg hjælpetolk for tyrkiske kvinder, som kommer til området, tilføjer Charlotte Boch.

Hvis man tager en tur på pizzeriaets Facebook-side, tager det imidlertid heller ikke lang tid, før flere af kunderne fremhæver Charlotte Bochs lune, nærvær og evne til at lytte.

- Det er jo aldrig helt nemt at fremhæve styrker ved sig selv. Men vi havde eksempelvis en kunde, som en dag kom ind. Hun så meget, meget trist ud, og jeg spurgte: »Har du det ikke så godt i dag?«.

Det havde hun ikke, så vi satte os ned og fik en lang snak, mindes Charlotte Boch.

Det er en af årsagerne til, at parret har valgt at gøre Charlottes Pizza og Grill til et mødested. En slags dagligstue for hele byen hvor man kan komme ind og få et afbræk.

Nye idéer i krisen

Det er blandt andet en af forandringerne, som coronakrisen har medført hos pizzeriaet foruden det nye visuelle udtryk ud til Østergade. Men selv om coronakrisen er strid, har kunderne bakket godt op.

- Folk er super dygtige til at komme og købe takeaway, så det er rart. Vores tanker om at være et mødested kan jo ikke lade sig gøre i tiden, siger Charlotte Boch med henvisning til, at restauranter ikke må have spisende gæster på grund af restriktionerne.

- Når vi må åbne noget mere op, glæder vi os til at byde indenfor til et hyggeligt mødested. Det er der nok mange, som har brug for i tiden, lyder det fra Charlotte Boch, mens hun løfter en stol ned fra bordet. Meget sigende for situationen ses et støvaftryk, hvor stolen har hængt. Det er længe siden, man har kunnet spise her.

- Vi har ikke rigtig oplevet andet end krise under vores tid som selvstændige her i Ikast, men vi tror på, at det nok skal blive bedre, lyder det håbefuldt for Charlotte Boch.

Bayram Oguz har tidligere arbejdet på Kebab House i Herning og været indehaver af Lilla Bas - også i Herning. Nu har han kastet sig over markedet i Ikast sammen med sin kæreste, Charlotte. Foto: Henrik Ole Jensen
Parret har blandt andet brugt coronanedlukningen på at skifte pizzeriaets tidligere udtryk ud.