Hestlund Efterskole skaber fremtidens App designere

Computerne breder sig overalt, det er dog stadig mennesker, der designer maskinerne og programmerne, og på Hestlund Efterskole har netop faget App Design taget en flok elever med storm

Udgivet:06. februar 2018, 09.43

Læsetid:2 minutter

Mobilen er en integreret del af App Design undervisningen. Foto: Privat

5 år siden

Industrialisering_4.0 kaldes det, der sker om ørerne på os lige nu - sammensmeltningen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Selvkørende biler, køleskabe, der 'råber op', når der mangler mælk, 'det intelligente hjem' med automatisk udluftning, varmeregulering og så videre.

På Hestlund Efterskole er en gruppe elever i gang med at ruste sig til en fremtid, hvor der bliver hårdt brug for mennesker, der kan udtænke og programmere apps til alle disse computere.

- Her på Hestlund Efterskole har vi valgt Apple-produkterne som indgang til programmeringen. Eleverne stifter bekendtskab med en række meget grundlæggende redskaber, som nok er simple, men som faktisk kan skabe resultater på relativt kort tid. Det begejstrer dem meget, kan jeg se, siger Thomas Leopold der underviser i faget App Design

En gruppe elever har f.eks. konstrueret en app, der kan udregne arealer - mens andre elever har lavet deres telefoner om til nyttige lommelygter.

- Alle burde i virkeligheden have et minimum af viden på dette område, fordi det netop fylder så meget i vores hverdag, som det gør. Dette hold bliver en del klogere på emnet på kort tid - og samtidig lægger de måske kimen til et arbejdsliv i en branche med decideret jobgaranti. Det er da værd at tage med, konstaterer Thomas Leopold.

Hårdt men tilfredsstillende arbejde

En af eleverne, Nis Oke Breckling, havde aldrig skænket app design en tanke, inden han af ren nysgerrighed valgte sig ind på holdet:

- Jeg tænkte bare 'gad vide, hvad det går ud på?' - og så blev jeg tændt med det samme. Nu synes jeg, det er så spændende, at jeg faktisk sagtens kan se mig selv som app designer i fremtiden, siger den unge programmør.

- Der er noget tilfredsstillende i at få tingene til at gå op, så at sige. At kunne lave sin egen app, der løser lige præcis den opgave, man ønsker, at den skal løse. Det kræver ind imellem hårdt arbejde og stædighed, men det er bestemt det hele værd, siger Nis Oke Breckling.

App Design er et af Hestlund Efterskoles nyeste valgfag. Håbet er, at også pigerne vil turde prøve kræfter med programmeringens ædle kunst til næste år.