Et tak fra Rolighedsparken efter en svær tid

Ergoteraput Trine Bjørnsgaard fra Rolighedsparken ser tilbage på et hårdt forår for plejecentret og er samtidig fyldt med taknemmelighed

29. juni 2020, 08.36

Flere koncerter er det blevet til hos Rolighedsparken. Frivillige koncerter vel at mærke. Foto: Privatfoto

IKAST I midten af marts lukkede plejecentrene dørene, og kun personalet fik adgang til de beboere, der nu havde fået besked på at isolere sig fra omverdenen for at nedtrappe smitten af Covid-19 i samfundet.

Det har været nogle lange måneder og mange spørgsmål fra både beboerne, men også fra de pårørende, som nu må undvære deres kære, er forsøgt besvaret på bedste vis.

Der skulle tænkes anderledes og hele hverdagen tages op til revision. Hvad var muligt, og hvordan skulle vi forholde os til alle de forbud/retningslinjer, der kom længere oppe fra i systemet. Da vi først havde fundet en vej igennem dette og hørt hvad beboerne efterspurgte, blev daglige gåture iværksat som det første med hilsner til pårørende i form af sms, billeder og lignende.

Det er blevet til rigtig mange gåture i disse måneder.

Som tiden gik, blev det tydeligt for os, at der var mange, rigtig mange ude i byen, pårørende, frivillige, borgere i byen, som bekymrede sig om beboerne på Rolighedsparken. Der kom mange henvendelser til huset, også fra borgere som ikke har relation til stedet, de havde alle lyst til at gøre en forskel for beboerne.

Meget overvældet personale

Vi er så overvældet over det samsundssind, der er derude »i den virkelige verden« og meget taknemmelige over, at så mange tænker på os.

Til at forsøde hverdagen i denne tid har vi fået alt lige fra blomster, kager, chokolade, bøger, og folk der er kommet frivilligt og spillet musik for os i haven. Vi har haft bankogevinster, planter, fliser og flis til vores have, så vi kunne få tiden til at gå med at være i haven og gøre den forårsklar. Børn fra hele byen har leveret perleplader, som har hængt og pyntet i haven.

Vi er meget taknemlige over alle jer, der har sendt os en kærlig tanke i disse corona-tider.

Nu har vi åbnet op for besøg igen, og vi har igen vores skønne pårørende på besøg, dog ikke som før corona, men med anbefalinger om udebesøg og øget fokus på hygiejne, men det er så dejligt endeligt at må byde pårørende på samvær med deres kære. Det har vi savnet.

Nu venter sommeren forude, og selvom den heller ikke bliver som forventet, da vi stadig har restriktioner, der skal overholdes, så håber vi på at den danske sommer er med os, så vi kan nyde vores have, vejret og de besøg der måtte vente på os.

Så tusind tak fra Rolighedsparken og god sommer.

Et udpluk af nogle af de perleplader, som har prydet plejecentret i corona-tiden. Foto: Privatfoto