Fællesskab omkring brand og 112

Deltidsbrandmændene i Engesvang skal ikke længere tage brandlugten med hjem

Udgivet:10. oktober 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Et lille udsnit af de deltidsansatte brandmænd på stationen i Engesvang: fra venstre stations­koordinator Kristian Madsen, Steen Vedel, Simon Haarup, Michael Borum og Peter Sirkian. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

12 måneder siden

ENGESVANG De har fået plads til at mødes til en snak og en kop kaffe - også når det ikke brænder. Men de har også fået plads til at vaske sig, så sodpartikler og lugten af røg og os ikke bliver taget med hjem i bilerne og kommer ind i privaten.

Deltidsbrandmændene i Engesvang har fået en voldsom opgradering af deres personalefaciliteter og var forleden samlet for at fejre den markante udvidelse af kvadratmeterne.

Lige ved siden af den babu-blinkende brandbil, der holder parkeret midt i byen ved siden af det store kraftvarmeværk, har de fået lokaler, hvor de kan mødes og rent faktisk side rundt om et fælles bord.

Tidligere måtte de nøjes med, hvad der i dag fungerer som »urent depot«.

Og som operativ chef Leon Nielsen fik sagt ved den officielle indvielse af de nye lokaler:

- Jeg forestiller mig, at luften kunne blive lidt tung efter et par timers møde ...

På væggen i lokalet hænger en alternativ kopholder med personlige kaffekopper, som signalerer, at her hersker et humoristisk fællesskab og en brændende interesse for at slukke ildebrande og hjælpe folk i nød.

- Kunne de høre mig, vil jeg også lykønske Engesvangs borgere og erhvervsliv med udvidelsen af brandstationen. I den sidste ende er det dem, der høster den store gevinst i form af tryghed og sikkerhed ved at have en velfungerende og lokal brandstation i nærheden, sagde Leon Nielsen.

Udvidelsen er den tredje og handler dels om at få lidt flere kvadratmeter at mødes på, men også om at kunne leve op til nye regler om arbejdsmiljø.

To flotte badeværelser sikrer, at deltidsmændene hurtigst muligt kan blive renset for sod og andre skadelige partikler og ikke længere skal slæbe det med ind i deres private biler og hjem til familierne.

Leon Nielsen roste de lokale brandmænd for at være med til at sikre de nye omgivelser og have øjnene åbne for muligheden, da den opstod.

- Nu har I plads til at grine, græde og diskutere. Her kan I drikke en masse kaffe og mødes i jeres »klub«, sagde Leon Nielsen.

Den utraditionelle kopholder med de personlige kaffekopper hænger strategisk rigtigt i det nye møde- og opholdsrum på brandstationen i Enges­vang. Foto: Laila Kempel
På den nye brandstation hænger et billede af Engesvangs første og lidt intermistiske brandstation - bygget ved siden af den store spånpladefabrik i byen.
Den operative chef fra Brand og Redning Midtvest, Leon Nielsen, holder tale ved den officielle indvielse af den nye brandstation i Engesvang.