Helt nede på gulvet

19. september 2018, 08.55

Salgschef Finn Clausen og indehaver Lasse Christiansen (t.h.) er tæt på at være klar til at flytte Hewikut fra Vrads til Brande, hvor en ny hal på 1750 kvadratmeter er under opførelse. Foto: Mikael Lund

BRANDE Lasse Christiansen har været indehaver af Hewikut siden 2011. Oprindeligt er han uddannet som VVS-mand hos Rahbek i Brande, hvor han også er født og opvokset, men siden 2003 har han arbejdet med gulve.

I starten som freelance gulvlægger, siden på fuld tid, og de seneste syv år altså som ejer af firmaet.

- Det har hele tiden været planen, at vi skulle flytte til Brande, fortæller Lasse Christiansen. Udover at han selv får noget kortere på arbejde, giver flytningen en række andre fordele.

- Logistikmæssigt bliver det noget nemmere for medarbejderne, forklarer salgschef Finn Clausen, og det gælder både, når de skal til og fra arbejde - og ikke mindst på arbejde.

- Det giver noget mere effektivitet - vi er hurtigere på landevejen, siger Lasse Christiansen om den nye beliggenhed få minutter fra nærmeste motorvejsafkørsel - Hewikuts montører kommer rundt i hele Danmark og af og til også til både Tyskland og Grønland.

En port til hver

Montører har firmaet p.t. 22 af, og dertil kommer en halv snes administrative medarbejdere og sælgere. En mindre del har udgangspunkt fra afdelingen i Brøndby, men de fleste får udgangspunkt fra Brande. Med ni porte mod de fire, man har i Vrads, bliver der næsten en port til hver bil, hvilket igen er med til at gøre det hele mere smidigt.

Den nye hal bliver en blanding af lager og kontor. Den er bygget klos op ad den bygning, der i årtier har dannet ramme om OK Trapper - og hvis der i fremtiden skulle blive behov for yderligere udvidelser, er der også plads til det, forsikrer Lasse Christiansen, der dog ikke har aktuelle planer i den retning, men som han siger:

- Det er rart at ha' muligheden!

Hewikuts gulve er lavet af epoxy og derfor flydende, når de lægges, eller måske rettere smøres ud, næsten som maling. Laget er helt ned til nogle få millimeter tykt, men kan alligevel bruges til at rette op på et betongulv, der ikke er støbt helt lige - eller til at få hold på de revner, der kan opstå i betonen. Men først og fremmest er gulvene meget slidstærke, fortæller Finn Clausen:

- De er stærkere end beton og nemmere at gøre rene, forklarer han. Desuden slår man sig ikke slet så hårdt, hvis man rammer et epoxy-belagt gulv, og belægningen er også med til at dæmpe lyden - helt op til 20 dB, forklarer salgschefen.

Hewikuts gulve bliver lagt mange steder, både på værksteder, i produktionsvirksomheder, på kontorer, skoler og offentlige institutioner - og naturligvis også i Hewikuts egne haller på Jyllandsvej.

Og selvom virksomheden efterhånden er blandt de store i branchen, har det ikke kostet på fleksibiliteten:

- Når de andre lukker ned, så kommer vi, siger Lasse Christiansen - hos Hewikut varer arbejdsugen syv dage.