Kaffekopperne kommer med på kirkegården

Hver onsdag byder Ikast Kirke på kirkegårdskaffe for besøgende på Østre Kirkegård

Udgivet:03. november 2022, 11.39

Læsetid:1 minut

Hver onsdag eftermiddag serveres der kirkegårdskaffe ved Ikast Østre Kirke. Her kan man få en snak om stort og småt til kaffen. Foto: Privat foto

1 år siden

KIRKEKAFFE Onsdag eftermiddag går Jens Erik Skals ind på Østre Kirkegård i Ikast. Med sig har han en kurv med kaffe, te og småkager – og en hånd fuld taburetter, for bænkene rækker ikke helt.

Der er nemlig altid en god flok, der møder op, når Ikast Kirke byder på kirkegårdskaffe. Siden foråret har Jens Erik Skals budt på kaffe og en snak på kirkegården, og der kommer i gennemsnit syv personer forbi. Nogle kommer regelmæssigt, og andre kommer sjældent eller kun en enkelt gang.

- Har man lyst, kan man sætte sig og få en snak om stort og småt. For eksempel om, hvem man er på kirkegården for at besøge. Nogle kommer hver onsdag, fordi de søger samtalen og fællesskabet, fortæller Jens Erik Skals, der er leder af besøgstjenesten ved Ikast Kirke.

Mulighed for den dybe samtale

- Formålet med kirkegårdskaffen er at møde nogle af dem, der har mistet og vise dem, at kirken gerne vil høre dem til, hvordan det går. For nogle af dem kan gåturen på kirkegården være en udfordring, mens andre er helt afklaret med det. Ved kirkegårdskaffen er der mulighed for at få den dybere samtale om det liv, der ikke længere er, som det var engang, siger Jens Erik Skals.

Kaffekanderne bliver åbnet hver onsdag fra klokken 13.30 til 15 for dem, der har lyst til kaffe eller en snak.

- Vi fortsætter i hvert fald november ud, og så må vi se, hvad vejret giver mulighed for. Indtil videre har det kun regnet én onsdag eftermiddag siden påske, så vi har haft vejret med os, siger Jens Erik Skals.