Flyttedag for skulpturer

De tre Bjørn Nørgaard-skulpturer foran Ikast Bio er flyttet - og gøres klar til ny placering i byen

26. juni 2020, 14.00

»Arkitektonisk Element I« - en af de tre Bjørn Nørgaard-skulpturer, der nu er flyttet fra Ikast Bio og er på vej mod pladsen foran Ikast Bibliotek. Foto: Privat

KULTUR Kunstneren er glad. Det samme gælder biografdirektøren. Og dermed også kommunens kulturkonsulent.

Flytningen af tre markante skulpturer af kunstneren Bjørn Nørgaard, »Arkitektonisk Element I, II og IV«, fra pladsen foran Ikast Bio er foreløbigt gået planmæssigt.

Ikast Bio vil gerne bruge pladsen foran biografen og har derfor selv henvendt sig til Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune.

- De tre skulpturer i granit og keramik trængte til at blive renoveret og renset af, siger Carsten Jensen, kulturkonsulent i Ikast-Brande kommune.

Fra biograf til bibliotek

Samtidig forhørte kommunen sig hos både Ny Carlsberg Fonden og hos kunstneren bag værkerne.

- Bjørn Nørgaard blev ligefrem glad for forslaget om at flytte dem. Han har aldrig brudt sig om placeringen foran biografen, siger Carsten Jensen.

Derfor blev de tre skulpturer i sidste uge pillet ned og er i første omgang kørt på et lager, hvor de vil blive renoveret.

Herefter er det planen, at de skal stilles op på pladsen foran Ikast Bibliotek.

- Der, hvor vi har haft legestativer, som ikke helt har fungeret. Bjørn Nørgaard var også glad for den nye placering, siger Carsten Jensen.

Han forventer, at renoveringen af værkerne kan være færdig, så »Arkitektonisk Element I, II og IV« kan flytte ind foran biblioteket i løbet af august.