Bør Ikast-Brande være kunde hos Danske Bank?

Udgivet:11. oktober 2018, 16.55

Læsetid:1 minut

Anders Udengaard. Foto: Henrik Ole Jensen

Af Anders Udengaard Brande

4 år siden

Læserbrev Det føles som om, skandalen om Danske Bank har kørt i årevis nu. Det føles som om, hele historien bare bliver værre og værre, hver eneste gang man åbner en avis. Det føles som om, man bliver holdt for nar, når den øverste chef bliver belønnet med over 20 mio. kr. for allernådigst at holde op med at stå i spidsen for foretagendet. Det føles også som at slå i en dyne, som om man intet kan stille op, fordi den slags banker simpelthen bare er for store, for stærke til, at vi kan udøve nogen magt over dem.

Sådan er det heldigvis ikke. For en gangs skyld ser der ud til at være en spirende forståelse blandt Folketingets partier for, at bank- og finanssektoren selvfølgelig skal være demokratiets ydmyge tjener og ikke dets herre.

Men vidste du, at vi faktisk også kan gøre noget helt lokalt? Ikast-Brande Kommune er nemlig kunde hos Danske Bank, endda en rigtig god en af slagsen. Må den logiske konsekvens af skandalen og ledelsens ageren ikke være, at vi i Ikast-Brande kigger os om efter en mere ansvarlig bank at samarbejde med? Det mener vi i SF. Desværre har vi ikke mulighed for selv at stille forslaget i byrådssalen, da vi ikke er repræsenteret, men der skal hermed lyde en kraftig opfordring til de andre partier om at opsige samarbejdet med Danske Bank hurtigst muligt.