Efterårsferie: Masser af aktivitet på museerne

Aktiviteter for ferieramte børn på både Klosterlund Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum

Udgivet:15. oktober 2021, 09.22

Læsetid:2 minutter

Man kan både se på og selv være med til at lave ting og sager, når Klosterlund Museum i de første dage af efterårsferien åbner dørene for blandt andre børn på efterårsferie. Foto: Privatfoto

ENGESVANG-HAMPEN I næste uge står der efterårsferie på skoleelevernes skema, og i den forbindelse er der som sædvanlig hjælp at hente fra henholdsvis Klosterlund Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum, der har delt ferieugen op mellem sig.

Mandag og tirsdag er der ifølge en pressemeddelelse dækket op til sanselige oplevelser for hele familien på Klosterlund Museum.

Der bliver rig lejlighed for både børn og voksne til at afprøve naturens materialer og lære om historien, når museet inviterer til dejlige efterårsdage med historiske håndværk, gamle lege og meget andet sjovt.

Ved museets snittebænke i børnestørrelse vil der være råd om og vejledning i snitningens kunst - og sikkerhedsinstruktioner. Der er også masser af viden at hente, når museets dygtige smede fyrer op i essen og viser, hvordan det oldgamle håndværk fungerer.

Der vil også være keramikværksted og mulighed for at skære roelygter - man kan jo lave dem uhyggelige og bruge dem til halloween, hvis man vil.

Hele familien kan udfolde sig kreativt og bygge dyr af kastanjer eller kaste sig ud i sjove kartoffellege og få røde efterårskinder, hedder det.

Klippekort til børneaktiviteter kan tilkøbes og dækker udgifter til materialer.

Der er selvfølgelig også mulighed for at gå på opdagelse i museets udstillinger: »Stenalderjægerne ved Søen«, »Tørveeventyret« og »Ansigt til ansigt«.

Roelygte og insekthotel

Onsdag og torsdag går det så løs på Vester Palsgaard Skovmuseum, der ifølge pressemeddelelsen byder på hyggelige oplevelser for hele familien. Museet byder på roelygte-værksted, fremstilling af insekthotel til haven og andre aktiviteter, hvor hænderne kommer på kreativt arbejde.

At skære roelygter er en gammel dansk efterårstradition, og man brugte roelygterne til at skræmme folk med i den mørke tid. Med kyndig hjælp fra museets frivillige kan man prøve at fabrikere sin egen uhyggelige roelygte.

Man kan også få hjælp til at lave sit eget insekthotel til haven, og der er samlet masser af kastanjer, så det er med at lade fantasien råde og se, hvilke kreative fantasidyr der kan vokse frem ved hjælp af kastanjer, tændstikker og garn.

Der er gratis entré til museets udstillinger, og efterårsferieaktiviteterne er ligeledes gratis.

Vi nærmer os halloween, og der er mulighed for at skabe hyggelig uhygge med en roelygte, som man eksempelvis kan lave på Vester Palsgaard Skov­museum. Foto: Privatfoto