Så ta’r vi cyklen frem

Beboerne på Bøgildlund Plejecenter kan for alvor trampe pedaler når vejret igen arter sig

22. marts 2020, 05.57

Jørgen Boll havde æren af at klippe den røde snor på Bøgildlunds nye cykel. Foto: Laila Kempel

CYKEL En splinterny cykel med sofasæde og elmotor står klar på gangene på Bøgildlund Plejecenter i det vestlige Ikast.

Den venter kun på at komme ud i forårssolen med cykelpilot og beboer, side om side, der skal ud og have luft i håret og vind i kinderne.

Forleden kunne foreningen Bøgildlunds venner nemlig præsentere et helt nyt køretøj, der skal skabe glæde og oplevelser for beboerne på plejecentret.

Den nye cykel er det første ønske, som den nye venneforening har fået opfyldt. Et andet og lidt større ønske er fortsat en ny bus til centret.

Cyklen hører nu heller ikke til den billige ende, men det er alligevel lykkedes at skaffe de 50.000 kroner til det nye køretøj.

Pengene er skaffet via to sponsorer, Trygfonden og den lokale Ikast Sparekasses Legat, der også var til stede ved den officielle indvielse.

Rolls Royce

- Vi vil gerne være med til at sikre det gode liv, og cyklen er jo en Rolls Royce, der kun venter på at komme ud, så snart foråret melder sig, sagde filialdirektør Louise Hedegaard fra Nordeas afdeling i Ikast, der i dag administrerer legatet.

Cyklen har udover en elektriksk hjælpemotor også mulighed for at rumme en rollator, så også borgere med gangproblemer kan komme på tur og få sol og luft i ansigtet.

Jørgen Boll tog det magiske klip af den røde snor mens det var beboer Freddy Mogensen, der fik æren af den første tur på cyklen, som på grund af dagens regnvejr foregik på plejecentrets gange.

Musik og kage

Ved arrangementet sørgede Husorkestret for den musikalske underholdning ligesom der var både kagemand og fællessang, hvor cyklen blev hyldet efter alle kunstens regler.

Brunsvigerne var dekoret med cykelmotiver og fællessangen nok var sat i et lidt for lavt gear, eller måske var ukendt for generationen på plejecentret. Men i alt fald, som der blev sunget: Jeg er så glad for min cykel, den kommer hurtigt langt om omkring - og det fordi på en cykel, går det let som ingenting....

Der var dækket op til fest med cykel-kagemand, da Bøgildlund fejrede sit nye køretøj. Foto: Laila Kempel
Blandt bidragsyderne til den nye cykel var Ikast Sparekasses legat, der havde en stor check med. Fillialdirektør hos Nordea i Ikast, Loise Hedegaard og formanden for Bøgildlunds venner, Ellen Pedersen. Foto: Laila Kempel
Freddy Mogensen blev den første beboer, der fik en tur - godt nok indendøre - med cykelpilot Jørgen Boll. Foto: Laila Kempel