Ikast har fået en ny danseforening

Ikast har fået en ny danseforening, Midtjysk Danseakademi, der primært henvender sig til engelsk- og ukrainsksprogede elever

Udgivet:09. december 2018, 05.21

Læsetid:2 minutter

På bageste række står søstrene femårige Olla og niårige Diana Mozgova sammen med veninden Anna Ellehuus på ni år. De danser hele tiden derhjemme, fortæller moderen Nadia Mozgova, så de måtte af sted. Diana er dog nødt til at oversætte, hvad underviser Veronica Myshko siger, så Anna kan følge med. Foto: Henrik Ole Jensen

Marianne Brink
Lokalredaktør| map@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

IKAST Der hersker ingen tvivl om, hvem af de voksne, der er danselærere.

Den ranke holdning, de stilsikre skridt over gulvet i Hjertet i Ikast og graciøse armbevægelser. 28-årige amerikanske Earle Williamsson og hans jævnaldrende dansepartner ukrainske Veronica Myshko er kommet til Ikast for at give dansen videre.

Parret mødte hinanden for et års tid siden, og deres professionelle møde var temmelig usædvanligt.

- Normalt afsætter man tre dage, når man skal lære en ny dansepartner at kende, men efter 10 minutter vidste vi, at vi var det perfekte match, siger Veronica Myshko, og bliver suppleret af Earle Williamsson.

- Vi talte en time og dansede en time, kemien og intuitionen var der, så da jeg spurgte, om hun ville flytte til Karup, sagde hun ja med det samme.

Og godt for det, for parret har allerede blandt andet vundet det ukrainske mesterskab og fik en fjerdeplads til VM.

Dansere i verdenseliten

Earle Williamsson kom til Danmark for 11 år siden. Han er af australsk/amerikansk oprindelse, og hele hans familie brænder for dansen. Derfor opholdet i Danmark, hvor dans er anerkendt som en sportsgren. Både han og hans tre søskende er i verdenseliten, og hans søster Ashli Williamsson har netop vundet VM for ottende gang sammen med partneren Bjørn Bitsch.

?Når Earle Williamsson ikke danser, underviser han blandt andet på Balletskolen i Holstebro.

Da Veronica Myshko kom til landet, kom hun også hurtigt i kontakt med det ukrainske fællesskab i Ikast.

- Rigtigt mange af ukrainerne vil gerne have, at deres børn går til dans. Det er en god måde, at træne både hjerne og motorik, samtidig med at man får motion, siger Earle Williamsson på et formfuldendt dansk.

For selvom Veronica Myshko taler syv sprog, så er dansk endnu ikke et af det.

Forening modtaget med kyshånd

Men idéen til en danseforening blev også modtaget med kyshånd på den internationale skole, da der på nogle hold bliver talt engelsk og på andre ukrainsk/russisk, og forleden holdt parret den første workshop.

Forhåndsinteressen har været overvældende, dog mødte knap så mange op, men det slår ikke Earle Williamsson ud.

- Vi starter rigtigt op til januar, og jeg er sikker på, at de kommer. Veronica laver også et hold for voksne, og dans er virkelig en god måde at komme ud på, røre sig og møde andre, siger han.

Der bliver undervist i blandt andet standarddanse, latin og salsa.

Ukrainske Veronica Myshko er i den absolutte verdenselite i dans, og nu vil hun undervise dans på ukrainsk og engelsk i Hjertet. Foto: Henrik Ole Jensen