Alle årgange og klasser er ramt: Smitteudbrud lukker skole før tid

Både elever og medarbejdere på Ikast Østre Skole er hårdt ramt af corona, derfor måtte skolen overgå til virtuel undervisning før landets øvrige skoler

Udgivet:14. december 2021, 10.41

Læsetid:2 minutter

Ikast Østre Skole er hårdt ramt af coronavirus blandt både elever og medarbejdere. Derfor begyndte eleverne på virtuel undervisning allerede fra tirsdag - en dag tidligere end landets øvrige folkeskoler. Foto: Christian Sjurmann

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| mkc@herningfolkeblad.dk

2 år siden

CORONA Mandag blev sidste dag med fysisk fremmøde for samtlige elever på Ikast Østre Skole, som er hårdt ramt af coronasmitte. Undervisningen blev fra tirsdag omlagt til virtuel undervisning, da det har været svært at opretholde den fysiske undervisning.

Det fortæller skolechefen ved Ikast-Brande Kommune, Thomas Garsdal.

- Skolen har været ramt af coronavirus gennem en periode. Jeg kan ikke give et direkte tal på antal smittede, men mere eller mindre alle årgange og klasser er ramt.

- På den anden side har vi også en personalegruppe, som er hårdt ramt. Her kan jeg heller ikke give et konkret tal, men smitten er udbredt blandt de ansatte i en sådan grad, at det er svært at opretholde den fysiske undervisning.

- Vi har forsøgt at omorganisere os, så eleverne kunne blive fysisk længst muligt, men på et tidspunkt kan det ikke lade sig gøre længere, lyder det fra Thomas Garsdal.

Mandagen blev brugt på at sadle om til hjemmeundervisningen, og derefter måtte eleverne se hinanden gennem skærmen til efter juleferien.

- Eleverne på Ikast Østre Skole begynder dermed på hjemmeundervisning én dag før de øvrige elever på landets og kommunens øvrige skoler, siger Thomas Garsdal med henvisning til, at landets folkeskoler fra 15. december lukker ned for fysisk fremmøde - sådan som det blev annonceret i sidste uge.

Uklare smittekilder

Med godt 800 mennesker på matriklen er Ikast Østre Skole en stor arbejdsplads for både børn og voksne. Derfor kan det være svært at pege på en konkret årsag til, at skolen de seneste uger har været så hårdt ramt af coronavirus.

Fredag 3. december holdt skolens personale imidlertid en julefrokost, og adspurgt, om det arrangement kan være årsagen til smitteudbruddet, understreger skolechefen:

- Det kan vi ikke vide. Man kan sige, at julefrokosten fandt sted den første fredag i december på et tidspunkt, hvor opfordringen ikke lød på at aflyse julefrokoster. Samtlige deltagere blev derimod opfordret til at lade sig teste inden julefrokosten. Hvad angår positive tilfælde efter julefrokosten, havde skolen dagen efter et tilfælde hos en fra personalegruppen, som ikke deltog i julefrokosten. Derudover blev to fra personalegruppen testet positive to dage efter julefrokosten, og det betyder, at de må have været smittet inden, siger Thomas Garsdal, som naturligvis hverken kan eller vil afkræfte, at julefrokosten ikke har spillet ind.

- Julefrokosten kan have været med til at booste smitten, men det er vigtigt at huske, at den foregik på et tidspunkt, hvor man ikke opfordrede til at aflyse, og - vigtigst - så foregik julefrokosten ud fra alle de anbefalede retningslinjer, fortæller Thomas Garsdal.

Indtil videre skal landets folkeskoleelever modtage hjemmeundervisning frem til juleferien, hvorefter de efter planen skal møde i skole igen onsdag 5. januar 2022.