Bogorme nyder godt af ferietilbud: Biblioteket pakker bogposer

Udgivet:03. august 2022, 13.33

Læsetid:2 minutter

Ikast-Brande Biblioteks tilbud om at pakke ferieposer har i år været en kæmpe succes. For bibliotekarerne Kim Kaulbach og Gitte Hjort er der derfor ingen problemer med at konstatere, at interessen for den fysiske bog langt fra er død. Foto: Privatfoto

1 år siden

IKAST Den fysiske bog er ikke død.

Det må biblioteket i Ikast-Brande konstatere. Sommeren har nemlig budt på en stor succes. Ferieposen er et koncept, som børn i alle aldre og deres forældre har taget utrolig godt imod.

Det fortæller bibliotekar Kim Kaulbach i en pressemeddelelse.

- Ofte er der mindre travlt på biblioteket i dele af sommerferien, hvor mange er bortrejst, men det skete ikke i år på Brande og Ikast bibliotek, siger Kim Kaulbach.

Interessen hos forældre og børn i alle aldre for at låne en feriepose har aldrig været så stor som denne sommer.

- Det satte rigtig gang i biblioteksfolket. Vi har haft travlt med at få pakket poser til de store ferieuger. Tæt på 250 børn og forældre bestilte nemlig i år en feriepose til hjemlån i sommerferien. Samlet har det betydet, at der er blevet udlånt næsten 2500 bøger og andet godt til sommeren, siger Kim Kaulbach, der efter den travle pakketid konstaterer, at interessen for den fysiske bog langt fra er død.

Hvad er en feriepose?

Der er måske nogen, der tænker, hvad en feriepose egentlig er?

Kim Kaulbach forklarer, at det er en pose, som børn eller deres voksne bestiller på biblioteket til ferietiden. De skal udfylde et skema med angivelse af sværhedsgrad og de temaer, bøgerne gerne må omhandle.

Ud fra ønskerne på skemaet pakker bibliotekets folk en pose med 10 emner, som så kan lånes hele sommerferien og ikke de sædvanlige 30 dage. Tilbuddet begynder kort før skolernes sommerferie starter og ender kort før slutningen på ferien.

- Vi glæder os allerede nu til næste sommer, hvor vi håber at slå dette års rekord på antal ferieposer, siger Kim Kaulbach

Ferieposen med den forlængede lånetid er udelukkende et sommerferietilbud, men bibliotekerne modtager altid gerne ønsker om at pakke bogposer til både børn og voksne til den sædvanlige låneperiode.