Ikast-virksomhed leverer rekordregnskab: Udvider med 600 medarbejdere i Vietnam

Tekstil-virksomheden fra Ikast tjente 57,4 millioner i 2020 og vil udvide med 600 medarbejdere i Vietnam

Udgivet:18. maj 2021, 14.41

Læsetid:2 minutter

Niels Laurits Thygesen ejer i dag 20 procent af Thygesen Textile Group. De resterende 80 procent ejer hans børn, Anne, Jens, Morten og Marie Thygesen. Det er de to sønner, som står for virksomhedens daglige drift. Foto: Flemming Hansen.

Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør
Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør| +45 96 26 37 33 | toj@herningfolkeblad.dk
Jeg er erhvervsredaktør og har tidligere arbejdet på både Herning- og Rundt om Herning-redaktionen. Jeg kan godt lide talent - hvad end det er på en sportsbane, i en virksomhed eller på en scene. Derudover kan jeg også godt lide at gå bag om nogle af de mange spændende ting, der heldigvis sker i vores område.
Se flere artikler af Tobias Tange Jepsen

2 år siden

REGNSKAB Thygesen Textile Group fra Ikast har netop præsenteret regnskabet for sidste år, hvor det blev til et rekordregnskab. Omsætningen er steget med næsten 65 millioner til 224,8 millioner kroner. Samtidig er der rekord på bundlinjen, hvor virksomheden tjente 57,4 millioner kroner før skat. Til sammenligning tjente man 35,5 millioner året før.

- Det er vi rigtig godt tilfredse med. Vi vidste ikke op og ned, da landet blev lukket ned sidste år, men det her viser bare, at vi har en styrke i vores struktur, gode produkter og nogle dygtige medarbejdere, som har ydet en fantastisk indsats, siger Niels Laurits Thygesen, som er bestyrelsesformand i virksomheden.

Den største grund til det gode resultat skal dog ikke findes herhjemme, understreger Niels Laurits Thygesen.

- Vores fabrik i Vietnam kom meget hurtigt ud af krisen, forklarer han.

Det hænger blandt andet sammen med, at der var problemer med leveringer fra Kina, da coronapandemien brød ud. Her var rigtig mange kinesere ramt af sygdommen, hvorfor det var svært at få varer leveret fra landet.

- Der er også generelt kommet mere fokus på Vietnam. Der har vores medarbejdere og direktører været rigtig gode til at få accelereret salget, siger Niels Laurits Thygesen.

Fabrikken i Vietnam beskæftiger indtil videre 469 medarbejdere i systue og strikkeri, hvor man producerer såkaldt »active wear«, der blandt andet bruges til yoga. Active wear har været særdeles populært det seneste år under coronakrisen.

Til at begynde med havde Thygesen Textile Group regnet med, at man primært skulle have europæiske kunder til fabrikken, men det har faktisk vist sig, at den største eksport er til Australien og USA fra fabrikken.

Det gode år for den vietnamesiske fabrik har også gjort, at Ikast-virksomheden nu vil skrue endnu mere op for aktiviteterne i landet. Faktisk vil man udvide med omkring 600 medarbejdere, hvor der blandt andet også bliver lavet en børnehave i forbindelse med fabrikken.

- Det er først nu, vi investerer, men det forgangne år ligger til grund for det. Vi føler, vi er på sikker grund. Vietnam ligger godt centralt placeret for handlen i Asien, siger Niels Laurits Thygesen.

Endnu et godt år

Udover det gode år for fabrikken i Vietnam er det blandt andet også gået godt for tyske Müller Textiles, som Thygesen Textile Group ejer 30 procent af.

Endnu en nøgle til det gode år er ifølge Niels Laurits Thygesen den hurtige omstilling til at sælge endnu mere via egne webshops og eksterne salgsportaler.

- Vi havde hele tiden planlagt at gøre det, men ligesom mange andre blev der bare skruet op med det samme, siger han.

Han forventer da også, at 2021 kommer til at blive endnu et godt år for Ikast-virksomheden, der har rødder tilbage til 1931.

- Det bliver nok mindst på samme niveau. I Vietnam har vi nærmest udsolgt hele året allerede, og første kvartal var langt over budget, siger han.