Kommunens arbejdsløshedstal er i klar bedring

Tal fra Samlino viser fremgang i kommunen

Udgivet:09. august 2019, 18.19

Læsetid:1 minut

Ikast-Brande Kommune. Foto: Jacob Hove

4 år siden

Ikast-Brande På det sidste byrådsmøde inden sommerferien skulle politikerne i Ikast-Brande Kommune blandt andet forholde sig til en analyse fra Beskæftigelsesministeriet, der viste, at kommunen med Danmarks ifølge Dansk Industri bedste erhvervsklima skraber bunden både med hensyn til antallet af arbejdsløsheds- og sygedagpengemodtagere.

Ved den lejlighed gav flere byrådspolitikere, ikke mindst formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Birthe Sørensen (S), udtryk for, at der dels var tale om gamle tal (fra 2. halvår 2017 - 1. halvår 2018, red.), dels at tallene var påvirket af fyringer hos Siemens Gamesa i Engesvang og Brande, og endelig at man forventede en snarlig bedring. Dette håb er allerede indfriet: En analyse fra sammenligningsplatformen Samlino viser, at Ikast-Brande er den kommune i Region Midtjylland, der har haft det største fald i antallet af dagpengemodtagere fra 1. kvartal 2018 til første kvartal 2019.

Et fald på 12,34 procent i antallet af dagpengemodtagere er mere end dobbelt så stort som nr. 2 på listen, Ringkøbing-Skjern, der har oplevet et fald på 5,61 procent ifølge Samlinos tal. I antal personer svarer det til et fald på 78 fra 632 i 1. kvartal 2018 til 554 i 1. kvartal i år.

På listen over andelen af dagpengemodtagere sender det Ikast-Brande op på en 12.-plads blandt de 19 kommuner i Region Midtjylland med en ledighedsprocent på 3,53, hvilket på landsplan rækker til en plads i den bedste halvdel af landets kommuner som nr. 42.