Shelter på Kunstpakhuset

Kunstnersammen-slutningen Riimfaxe kaster lys over begrebet shelter

Udgivet:16. august 2019, 06.25

Læsetid:1 minut

Fotocollage af Lotte Agger. Foto: PR-foto

Ikast På fredag er der fernisering på Kunstpakhuset, hvor kunstkritiker Lars Svanholm åbner udstillingen Shelter.

Shelter er temaet for årets Riimfaxe-udstilling, og Shelter er et mangetydigt begreb: - shelter giver beskyttelse, et sted at overnatte, et ly for regn, et sted at skjule sig, et sted at hygge sig, et rum at søge beskyttelse i, et rum at søge tilflugt i, et sted for små dyr at yngle i, et sted for børn at gemme sig i. Et facetteret tema med referencer til natur og kultur.

Kunstnersammenslutningen Riimfaxe kan i år fejre 50-årsjubilæum. Sammenslutningen har 15-20 medlemmer fra Danmark, Tyskland, Sverige, Israel og Finland. Medlemmerne arbejder og udstiller individuelt. Hvert år er der fællesudstillinger i Danmark og i Tyskland, oftest med et tema som oplæg til diskussioner mellem kunstnerne og mellem publikum indbyrdes.

Hvert år har inviteres gæsteudstillere med; - i år er det tyske Gabriele Walter, Lars Waldemar og Steen Rasmussen, begge Danmark.

For øjeblikket har Riimfaxe syv medlemmer fra Danmark: Lotte Agger, Ole Akhøj, Anne Bjørn, Malone Dietrich, Tine Hind, Jens Chr. Jensen (han udstiller ikke med gruppen i år) og Ann-Kerstina Nielsen, en fra Sverige: Malin Schønbeck og tre fra Tyskland: Monika Linnert, Karin Ohlsen og Matthias Oppermann.

Kunstnerne vil være til stede ved åbningen på Kunstpakhuset.