Venstremand søger orlov

Venstres Brian Sigtenbjerggaard har søgt om tre måneders orlov fra byrådsarbejdet. Som årsag angiver han travlhed i sine forretninger

14. december 2020, 05.52

Brian Sigtenbjergaard. Foto: Henrik Ole Jensen

POLITIK Brian Sigtenbjerggaard, der udover sin plads i Venstres byrådsgruppe også driver Nørre Snede Kafferisteri i sin hjemby og for nylig har udvidet med endnu et kafferisteri i Herning, har søgt om orlov med virkning fra 14. december til og med 13. marts.

Venstremanden fra Nørre Snede har allerede taget en smule forskud på orloven: Han deltog hverken i sidste uges udvalgsmøde i Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, hvor han er næstformand, eller i Teknik- og Miljøudvalget.

I Brian Sigtenbjerggaards sted indkaldes Venstres 1. suppleant, Brian Bøge Christensen, som også repræsenterede partiet i byrådet i den seneste valgperiode frem til udgangen af 2017.

Brian Bøge Christensen træder direkte ind i de to udvalg, Brian Sigtenbjerggaard har plads i.

Han overtager derimod ikke Brian Sigtenbjerggaards formandspost i Ikast-Brande Spildevand; der er kun programsat et enkelt bestyrelsesmøde i løbet af orlovsperioden, og her vil næstformand Carl Jensen vikariere for sin partifælle.

Som reglerne er skruet sammen, betyder det, at Brian Sigtenbjerggaard opretholder sit vederlag for byrådsarbejdet til og med udgangen af januar, mens Brian Bøge Christensen får betaling for hele perioden, oplyser kommunaldirektør Flemming Storgaard.

Brian Bøge Christensen. Foto: Privat