Ikast-pige vender hjem bag disken

43-årige Line Søgaard Johansen er den nye forpagter af svømmecentrets Cafe Fris

26. juni 2020, 05.55

Line Søgaard Johansen, ny forpagter af cafeen i Ikast Svømmecenter, har glædet sig til at komme fri af coronaens greb og endelig få lov at åbne egen virksomhed og ikke mindst møde kunderne. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Siden hun var 13 år, har hun været vant til at tage fat - først bag disken i Superkiosken, senere hos Blockbuster og de sidste fem år som butikschef i Lagkagehusets afdelinger i det midtjyske.

Men i mandags 22. juni, fik hun hånden på egen disk i Ikast Svømmecenter, hvor hun siden 1. april officielt har været forpagter af stedets caféområde.

- Mine forældre, søster og kæreste er selvstændige, så det er ikke fremmed for mig - og et eller andet sted har jeg altid drømt om at få mit eget, siger Line Søgaard Johansen.

Med baggrund i en merkonomuddannelse i ledelse og de obligatoriske hygiejneuddannelser er hun klar til at kaste sig over opgaverne i den nye cafe, som hun har kaldt Cafe Fris.

Havnede mellem flere stole

- Jeg kiggede gennem længere tid efter lokaler, hvor jeg kunne lave en lille cafe i mere traditionel forstand, men så gjorde min veninde mig opmærksom på, at Ikast Svømmecenter søgte en ny forpagter. Det var tilbage i februar, at det faldt på plads - og så kom corona og ødelagde det hele, siger Line Søgaard Johansen, der ifølge den oprindelige plan skulle have åbnet 1. april, dagen efter at den tidligere forpagter lukkede ned.

Men sådan gik det altså ikke.

- Jeg havnede mellem flere stole: Jeg kunne ikke melde mig ledig, før jeg lukkede min forretning, som jeg jo endnu ikke havde nået at åbne ... så ja, det har været et lidt underligt forår, siger Line Søgaard Johansen, der først i sidste uge fik kontakt med leverandører og staben af 12 medarbejdere, som hun har overtaget fra forrige ejer.

Hjemmelavet pesto og tapenade

Den nye forpagter har overtaget en masse tal og gode råd og vil beholde succeser og forsøge at sætte sit eget præg på sortimentet i cafeen.

- Det er jo et sted med glade mennesker. Forældre og børn med smil på læben, så jeg glæder mig til at møde mine kunder. Det har været det værste her under nedlukningen, siger den nye cafeejer.

Ved siden af de ordinære ting som burger, pommes frites og nachos vil hun lave sine egne pestoer og tapenader samt rabarberkompot, som hun glæder sig til at præsentere for kunderne.

- Jeg har skiftet kaffeleverandører og får kaffe og te fra Nørre Snede Kafferisteri, som ud over at være lokalt også har nogle gode kvalitetsprodukter, siger den nye cafe-indehaver.

Frokostordninger og mad ud af huset

De 12 ansatte er alle deltidsmedarbejdere, der typisk er studerende - under og over 18 år.

- Foreløbig er jeg den eneste fuldtidsansatte - men min kontrakt giver også muligheder for catering. Der er jo et stort køkken her, så jeg vil da forsøge mig med mad ud af huset og måske frokostordninger. Men i første omgang skal vi i gang, og det glæder jeg mig voldsomt til, siger 43-årige Line Søgaard Johansen.

Hun er oprindeligt fra Ikast og lærte i øvrigt at svømme på lokaliteten. Dengang var det i friluftsbadet, der i vintermånederne blev suppleret med en boble.

- Jeg har det fint med vand, og selvfølgelig kan jeg svømme, siger hun med et smil på læben.

I dag bor hun i Funder med sin kæreste.

En af nyhederne i Cafe Fris er den »lokale« kaffe fra Nørre Snede Kafferisteri.